Vrijdag 22 november vindt een bijeenkomst over de Sustainable Development Goals bij het hoofdkantoor van de VN in New York plaats: ‘Intersessional Meeting between Major Groups and other stakeholders and the Open Working Group on SDGs’. Hierbij zullen verschillende stakeholders en betrokken groepen en individuen belangrijke kwesties ter discussie stellen met betrekking tot dit thema. Een aantal sessies, ieder met diverse sprekers en gerelateerde vragen voor discussie, vinden gedurende de dag plaats.

Worldconnector Jan van de Venis zal de eerste spreker zijn van de eerste sessie van de dag: ‘Rights-based SDGs that encompasses all dimensions of Sustainable Development’, waarin hij het belang van het positioneren van mensenrechten op de basis van de SDG’s zal aankaarten en de manieren waarop dit zou gedaan kunnen worden. Bekijk het programma van de dag hier.

De co-voorzitters van het Open Working Group en andere belangrijke groepen en stakeholders nodigen het publiek uit om mee te discussiëren over de SDG’s, met het doel om voor een proactieve en ambitieuze post-2015 duurzame ontwikkeling framework te kunnen zorgen. Voor meer informatie en hoe je betrokken kan worden (ook als je er niet bij kan zijn), kijk op deze pagina op de website van de VN.