Op 9 juni organiseren Prisma, Kerk in Actie, ICCO, Edukans en het Kenniscentrum Religie en Ontwikkeling een conferentie over Religie en Ontwikkelingssamenwerking. Wat zijn de gevaren en kansen voor religie op het gebied van vrede, duurzaamheid, mensenrechten en samenwerking & tolerantie, zowel internationaal als lokaal?

Door gebrek aan inzicht zijn ontwikkelingswerkers en politici niet altijd in staat signalen goed op te vangen. De conferentie is erop gericht de antenne scherp te stellen en om te herkennen hoe religie en religieuze leiders een positieve ontwikkelingsimpact kunnen hebben.

Naast presentaties door o.a. Prins Jaime de Bourbon de Parme, ambassadeur bij het Vaticaan, en Musimbi Kanyoro, Keniaanse mensenrechtenadvocaat en voorzitter van het Global Fund for Women, kun je deelnemen aan verschillende interactieve onderdelen. Zo zijn er workshops over voedselzekersheid, onderwijs, dialoog tussen moslims en christenen, noodhulp en religie in de politieke arena.

Het evenement vindt plaats in Den Haag tussen 10:00 en 16:00. Interesse? Voor alle informatie over de conferentie en om je in te schrijven kijk je op De Antenne op Scherp.