Hoe gaan we om met één van de grootste uitdagingen van deze tijd: klimaatverandering? Waarom lukt het ons ondanks alle waarschuwingen, maar niet om onze samenlevingen echt grootschalig te veranderen? Hoe moeten we omgaan met ons landschap en de afnemende biodiversiteit? Dat Trump uit het klimaatverdrag van Parijs stapt is groot nieuws, maar feit is dat Nederland op dit moment ook niet genoeg doet om de doelen te halen. En hoewel de gevolgen van een opwarmende aarde niet te overzien zijn weten we dat we de aarde uitputten en de biodiversiteit afneemt.

Op 15 september gaan we in De Balie op zoek naar antwoorden op deze en andere vragen. In een 6 uur lange interviewmarathon spreken wetenschappers, activisten, opiniemakers, kunstenaars e.a. over de toekomst van onze planeet. We kijken naar blokkades en oplossingen in ons denken over het klimaat. In drie stappen gaan we van probleem naar oplossing: wat is de stand van zaken, welke psychologische reflexen beïnvloeden ons menselijk handelen en tot slot: wat kunnen we in Nederland doen?

Line-up wordt verder aangevuld!

Met o.a:
Schrijver & dichter Lieke Marsman / Hoogleraar Transitiekunde Jan Rotmans / ‘Solar Warrior’ Roebyem Anders / directeur en oprichter Commonland Willem Ferwerda / Paleoklimatoloog Appy Sluijs / Filosoof Herman Philipse / Directeur African Wood Grow Roeland Lelieveld

Interviewers: o.a. Yoeri Albrecht

Ga voor meer informatie en tickets naar de website van De Balie.