Tot 15 juni verzamelt Duurzame Dinsdag inspirerende en innovatieve ideeën uit de samenleving op duurzamedinsdag.nl. Duurzame Dinsdag biedt deze ideeën een podium. Ideeën op het gebied van energie, mobiliteit of techniek bijvoorbeeld, maar ook op het gebied van voedsel, sociale innovatie en natuur. Duurzame Dinsdag is er voor álle duurzame ideeën.

Die ideeën worden op de eerste dinsdag van september aangeboden aan het kabinet. Op deze dag neemt Staatssecretaris Dijksma de koffer met ideeën in ontvangst. Dit koffertje is de afgelopen 18 jaar een icoon geworden: een icoon dat de duurzame samenleving verbindt aan de politiek. De beste ideeën krijgen letterlijk een podium die dag.

Kans op één van maar liefst zes prijzen

Een jury onder leiding van Maurits Groen zal zich over de ingediende ideeën buigen. De prijzen en thema’s die dit jaar centraal staan zijn:
◾Asito Sociale-innovatieprijs, voor mensen die met hun initiatief mensen bij elkaar brengen;
◾Greenchoice Energieprijs, voor mensen die een idee, oplossing of advies hebben hoe Nederlanders dichtbij huis écht baas worden over hun eigen energie;
◾NS Reis mee-prijs, voor mensen met een idee dat bijdraagt aan meer duurzaam reizen;
◾ENGIE Jongerenprijs, voor jongeren <30 met een duurzaam idee op het gebied van technologie;
◾VHG Groenprijs, voor mensen die met hun idee of initiatief groen naar je buurt brengen;
◾Lidl Voedselprijs, voor mensen met een duurzaam idee op het gebied van voedsel.
Duurzame Dinsdag helpt initiatiefnemers verder

Alle ideeën krijgen een plek in de koffer, ook ideeën die niet binnen één van de thema’s vallen. Niet alleen prijswinnaars, maar ook andere innovatieve en inspirerende initiatieven worden een stapje verder geholpen. Duurzame Dinsdag biedt toegang tot een breed netwerk aan professionals en andere initiatiefnemers. Samen verbinden, versnellen en versterken we mensen en hun ideeën.

Klik hier voor meer informatie.