Voor het eerst staat het basisinkomen op de agenda in de Tweede Kamer. Tweede Kamerlid Norbert Klein heeft met zijn initiatiefnota “Zeker Flexibel” het debat gestart om een landelijk onvoorwaardelijk basisinkomen voor iedereen boven de 18 jaar in Nederland mogelijk te maken.

Op 19 september zal hij hierover in debat gaan met de Tweede Kamer en minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Graag gaat Norbert Klein ook met u over de zin (of onzin) van het basisinkomen in debat tijdens de Expertmeeting Basisinkomen, die hij organiseert in samenwerking met de Vereniging Basisinkomen.

Programma:

  • 13:30 – 14:00 Inloop
  • 14:00 – 14:30 Intro door Norbert Klein en Alexander de Roo
  • 14:30 – 16:30 Discussie
  • 16:30 – 17:30 Afsluiting en borrel

De stellingen zijn als volgt:

“Fulltime arbeidscontracten worden steeds zeldzamer door robotisering, werkloosheid, de groei aan parttime contracten en ZZP’ers: een onvoorwaardelijk basisinkomen is hiervoor dé oplossing.”

  • Debaters: Reinier Castelein (voorzitter vakorganisatie de Unie) en Ben Ligteringen (politicoloog, econoom en journalist)

“Een Volwaardig Basisinkomen is betaalbaar en haalbaar.”

  • Debaters: Alexander de Roo (voorzitter Vereniging Basisinkomen) en Raymond Gradus (Professor aan de Vrije Universiteit Amsterdam, Bestuur en Economie van de publieke en non-profit sector)

Wij zien uit naar uw komst, aanmelden is mogelijk tot 29 augustus via [email protected]

Graag tot ziens op 1 september 2016 van 13:30 tot 17:30 in Dudok, Hofweg 1a Den Haag

Voor meer informatie kijk op deze pagina