Jong geleerd is oud gedaan. Wat we nu doen heeft impact op de toekomst, maar wat kunnen we nu doen? We laten zien dat duurzame ontwikkeling meer is dan afval scheiden of korter douchen. We bieden een breed programma aan, ons doel is dat iedereen elke ronde wat leert, of je nu al veel af weet van duurzame thema’s of niet. Op deze dag zullen jonge changemakers vertellen over hun expertise. Dit varieert van circulaire economie tot klimaatvluchtelingen, en van het zeemilieu tot COP22.

J O N G
In samenwerking met Rijkswaterstaat organiseren wij (NJR Jong en Duurzaam) het Future Generations Forum: een interactief, dagvullend evenement. Deze dag, georganiseerd voor én door jongeren van 12 tot 35 jaar oud, heeft als doel jullie – de generatie van de toekomst – te inspireren om onze samenleving te verduurzamen.

P R O G R A M M A
In het LEF Future Center zullen verschillende duurzame voorbeelden uit bedrijfsleven, politiek, wetenschap en maatschappelijk middenveld zorgen voor lezingen, workshops en discussies. Deze mix zal in elk van de vier rondes terugkomen.
Ook wordt er in elke ronde een sessie speciaal voor middelbare scholieren ingericht. Voor de lunch zal worden gezorgd!

Een greep uit ons programma: Faiza Oulahsen (Greenpeace Nederland), Thijs Verheul (United Wardrobe), Bart Vollaard (NewForesight), Ilke Schaart (Universiteit Utrecht), Max van Deursen & Martijn Visser (JongerenvertegenwoordigersDuurzame Ontwikkeling naar de VN), Lennard Seriese (Beleidsadviseur duurzaamheid, Goeree-Overflakkee) Sophia Bensch (Taste Before You Waste), Nine de Jonge en Minke Sijbrandij (workshop duurzamer in kleine stapjes), Brenda Deden (Duik de Noordzee schoon), Jasmijn van den Berg (Love Coin), Adel Albaghdadi (Nederland Cares), Susanne Reeg (Academics for Development Utrecht). Roeland Lelieveld (Africa Wood Grow), Nick Steiner (Love Foundation Global).

In de aanloop naar het evenement zullen we steeds meer van het programma bekend maken en een blokkenschema volgt, dus hou de pagina in de gaten!

I N S C H R I J V E N
Het evenement is gratis toegankelijk! Wel is het verplicht om je uiterlijk 1 december in te schrijven via de groene knop ‘aanmelden’ rechtsboven. Zo kunnen we rekening houden met de lunch (no-foodwaste!) en zorgen dat de workshops vol zitten. Meld je daarom ook af als je onverhoopt niet meer kan.

D A T U M / T I J D / L O C A T I E
Wanneer: Zaterdag 10 december vanaf 11:00 tot 18:00 uur.
Waar: Rijkswaterstaat, Griffioenlaan 2, Utrecht.

B E R E I K B A A R H E I D
Het LEF Future Center bevindt zich bij Rijkswaterstaat.
Met de (OV) fiets 20 minuten vanaf Utrecht centrum.
Te bereiken met het OV vanaf Utrecht CS: bus 77 of sneltram 60.
Niet uit Utrecht? Milieuvriendelijkste keuze is met de trein. (check hiervoor bijvoorbeeld NS groepsretour). Toch met de auto? Overweeg dan carpoolen (via bijvoorbeeld blablacar, of post een oproep op de eventpagina om mensen te zoeken om de auto te vullen).

V R A G E N / I N F O
Heb jij nog vragen of wil je meer weten over de organisatoren van FGF 2016?
NJR Jong en Duurzaam
Website: jongenduurzaam.nl
Facebook: NJR Jong en Duurzaam
Instagram: jongduurzaam
Email: [email protected]

Rijkswaterstaat
Website: rijkswaterstaat.nl

Meld je aan op eventbrite.

futuregenerationsforum