GroenDoen

OneWorld en Vandebron nodigen je van harte uit voor een goedgevulde avond! Gouden tips van Babette Porcelijn (auteur Verborgen Impact) en bloggers Tara & Ruby: hoe maak je in je dagelijkse leven een positief verschil? Dé kans om zwerfinator Dirk de Groot, plastic visser Marius Smit en zeeboerin Nikki Spil het hemd van het lijf te vragen. Steek je handen uit de mouwen bij kledingdokter Janne, fruitige Charlotte en balkonierster Friederike op de doe-zelf-groen-markt.

Er waait een groene wind door Nederland! Ben jij iemand die zelf ook iets wil doen voor de wereld, op een leuke en makkelijke manier? En ben je op zoek naar informatie, inspiratie en contact met andere groene doeners? Kom dan op dinsdag 25 oktober naar GroenDoen in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam en ontmoet mensen die groot denken, klein beginnen en al doende veel impact maken.

  • In haar boek De Verborgen Impact vertaalt Babette Porcelijn de ‘grote’ wereldwijde inzichten naar wat we kunnen doen in ons dagelijks leven. 
  • Nét dertigers Ruby en Tara bloggen over hun zoektocht naar een duurzamer leven.
  • Marius Smit van Plastic Whale vist plastic uit het water en maakt daar onder andere kleurrijke skateboards van.
  • Zeeboerin Nikki Spil van Zeeboerderij IJmond laat zien wat je allemaal kunt doen met zeewier.
  • Zwerfinator Dirk Groot raapt dagelijks zwerfafval.
  • Friederike Joppen van De Balkonie laat groene vingers werken aan een bollenlasagne voor een fleurige lente.
  • Neem je lievelingskleding mee waar iets mee loos is! Kledingdokter Janne Kromhout geeft je praktische tips voor reparatie, verfraaiing of een 2e leven.
  • Potverdorie! Proef hoe lekker en spannend jam en chutney van gered fruit kunnen zijn en pik een receptje van Charlotte Heine mee.

Programma

– 19:15-20:00

Doe-zelf-groen-markt met groene initiatieven ter inspiratie

– 20:00-22:00

Programma in de Grote Zaal

Tickets €4,50 voor één persoon, €7 voor twee personen (inclusief gratis drankje en OneWorld magazine t.w.v € 4,50).

Journalistiek platform OneWorld en duurzame energieleverancier Vandebronorganiseren deze avond ter afsluiting van de 10-delige mini-docserie GroenDoen.

Voor meer informatie kijk je op deze pagina.

 

Terug naar volledige agenda