De vluchtelingencrisis blijft dagelijkse kost in de media. In dit debat aan de hand van filmfragmenten spreken we over de vraag of die aandacht ook tot een oplossing leidt. Ook praten we met Syriërs in Nederland over hoe zij zich inzetten voor een oplossing in hun thuisland – en hoe zij en hun collega-activisten de moraal hoog houden.

Over de Sprekers
Bram van Ojik (Speciaal migratiegezant voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken), Leo Lucassen (Hoogleraar Arbeid en Migratie aan de Universiteit van Leiden), Maha Ghrer (Syrische vredesactivist),Mohammad Abdulazez (Syrische fotojournalist), Mohammed Badran (Oprichter and vrijwilliger van Syrische Vrijwilligers in Nederland (SYVNL)).

Moderator is journalist en filmmaker Els van Drielst.
Fragmenten die we laten zien komen uit My AleppoDistrict ZeroThis is Exile: Diaries of Child RefugeesWallsThose Who Feel the Fire Burning en Lampedusa in Winter. Sprekers worden binnenkort bekend gemaakt.

Over dit programma
IDFA, het wereldberoemde documentairefestival, komt dit jaar ook naar Den Haag! In samenwerking met Oxfam Novib vertonen we 10 januari in het Humanity House twee bijzondere documentaires (A Syrian Love Story & Walls) over migratie & vluchtelingen, met daar tussenin een interactief debat aan de hand van filmfragmenten. Wil je het hele programma bijwonen, inclusief een biologische lunch? Koop dan voordelig een passepartout voor €17,50,- Stuur hiervoor een mailtje naar onze programmamakers voor 7 januari.

Dit evenement wordt georganiseerd door Humanity House