De winnaar van de A.H. Heineken Prize 2016 voor milieuwetenschap, Prof. Georgina Mace, is op maandag 26 September eregast bij een internationaal symposium over natuurbehoud in Wageningen.

Later in de week krijgt Prof. Mace de Heineken Prize officieel uitgereikt, tijdens een buitengewone bijeenkomst van de Koninkelijke Nederlandse Academie van Wetenschappen (KNAW) in Amsterdam.

Door mensen gedomineerde wereld
In Wageningen geeft Prof. Mace een lezing met als titel ‘How should we value nature in a human-dominated world?’ De Heineken Prize is erkenning voor haar rol bij het vaststellen van duidelijke, wetenschappelijke criteria voor een lijst met bedreigde diersoorten, en een prioriteitenlijst voor natuurbehoud.

Prof. Mace wordt daarnaast ook geëerd vanwege haar bijdrage aan het idee dat gezonde ecosystemen en biodiversiteit een soort ‘natuurlijk kapitaal’ vormen, vanwege de waardevolle diensten die ze de mensheid leveren.

Andere sprekers en registratie
De andere hoofdsprekers op het symposium zijn Prof. David Kleijn (WU Omgevingswetenschappen, onderdeel Plantenecologie en Natuurbeheer) en de winnaar van de Heineken Young Scientist Prize 2016 voor milieuwetenschap, Dr. Wouter Halfwerk (VU Aard- en Levenswetenschappen, subafdeling Dierecologie).

Dagvoorzitter is NIOO-directeur en worldconnector Louise Vet, die tevens het hoofd was van de jury voor de Heineken Prize. Iedereen met belangstelling voor natuurbehoud wordt uitgenodigd het symposium – gratis – te bezoeken. Wel wordt belangstellenden gevraagd zich van te voren op te geven i.v.m. het beperkte aantal plaatsen.

Voor meer informatie en registratie ga je naar deze (Engelstalige) website.