Op 1 april geven Worldconnector en mensenrechten advocaat Jan van de Venis en milieuadvocaat Polly Higgens een exclusieve Masterclass over het gebruik van Recht voor mondiale duurzaamheid.

Wereldwijd duiken schandalen op van grootschalige vernieling van de natuur. Polly Higgens maakt zich er hard voor om deze ‘ecocide’ te stoppen door internationaal de wil te creëren voor het aanspannen van rechtszaken. Jan van de Venis is vanuit zijn eigen advocatenkantoor, Justlaw, en vanuit verschillende rechtenorganisaties, waaronder Grrrowd en Waterlex, internationaal actief om schendingen van mensenrechten door vervuiling en milieuexploitatie aan te vechten.

In deze interactieve Masterclass worden deelnemers geïnspireerd over innovatieve manieren om recht toe te passen voor een duurzamere wereld en worden zij met praktische kennis zelf in staat gesteld hieraan bij te dragen. Een unieke kans dus om te leren van twee vooruitstrevende experts.

De Masterclass wordt georganiseerd door het Springtij Forum en Facing Crossroads en vindt plaats in Pakhuis de Zwijger – het podium voor innovatieve evenementen. Er zijn nog plaatsen beschikbaar dus meld je snel aan op Springtij. Meer informatie vind je op de Zwijger.