Woensdag 30 oktober vindt de Max Havelaar lezing 2013 plaats: ‘True Pricing, Fair Banking and Fair trade: Managing the transition to a truly value-creating economy’. De sprekers zijn Worldconnector en True Price directeur Adrian de Groot Ruiz; professor Rob van Tulder van de RSM Erasmus Universiteit (EUR); en Peter Blom, topman van Triodos Bank.

De discussie zal het veranderende begrip van het doel van ondernemerschap en zakendoen onder de loep nemen, evenals de veranderende perceptie van waarde-creatie. Economische, sociale en ecologische waarden (gemaakt door o.a. bedrijven, landen en banken) en de transitie naar een echt waarde-scheppende economie zullen worden besproken.

Adrian de Groot Ruiz zal dit thema vanuit het oogpunt van ‘echte prijzen’ benaderen en zijn ervaring met de True Price Foundation delen. Triodos Bank topman Peter Blom gaat vervolgens over eerlijk en duurzaam bankieren spreken en ook de verbindingen leggen met fair trade en true pricing. Professor Rob van Tulder van de EUR gaat dit thema introduceren met de vraag van hoe fair trade het denkwijze van bedrijven kan veranderen.

Dit event is de zesde editie van de Max Havelaar lezingen. Voor meer informatie over de lezing, kijk op de site van Max Havelaar lecture. Aanmelden kan hier.