Nacht van de vluchtelingHoe ver zou jij lopen uit angst voor geweld? Sinds 2010 organiseert Stichting Vluchteling de Nacht van de Vluchteling. In het holst van de nacht lopen duizenden deelnemers een 40 kilometer lange sponsorloop van Rotterdam naar Den Haag en van Nijmegen naar Arnhem.

Elk jaar laten deelnemers zich sponsoren voor een specifiek project. Dit jaar lopen we voor noodhulp aan de maar liefst 60 miljoen mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, geweld en onderdrukking. In 2016 vindt de Nacht van de Vluchteling plaats in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 juni en klinkt het startschot stipt middernacht op de startlocaties in zowel Rotterdam als Nijmegen.

Een extra sponsorloop van 10 kilometer
In Den Haag breiden we de Nacht van de Vluchteling uit met een kortere sponsorloop. Op zaterdag 18 juni klinkt om 19:00 uur het startschot waarna de deelnemers een route lopen van 10 kilometer door het centrum van Den Haag. Door de lengte en het tijdstip is deze Avondloop uitermate geschikt voor kinderen, scholenteams en gezinnen.

Eerdere edities: Nacht van de Vluchteling 2010-2015
De Nacht van de Vluchteling bestaat sinds 2010 en is in die jaren uitgegroeid tot een evenement van betekenis. Klik hier voor een overzicht (in thema en opbrengst) van alle voorgaande edities.
In 2015 werd met de Nacht van de Vluchteling ruim 620.000 euro opgehaald door een recordaantal van 1.700 deelnemers. Dit geld is ten goede gekomen aan noodhulp voor 10.000 Syrische vluchtelingen in Libanon. Lees hier meer over de besteding van de opbrengst.