Op 5 juli 2016 vindt de tweede IDleaks Awards plaats in Pakhuis de Zwijger, Amsterdam. Na een zeer geslaagde eerste awardshow vorig jaar, zal deze avond wederom geheel in het teken staan van het debat over communicatie rondom ontwikkelingssamenwerking.

Welke beelden doen recht aan de werkelijkheid en welke beelden geven juist een stereotyperend en eenzijdig beeld van ontwikkelingslanden? Oftewel: welke NGO’s worden beloond met de Hoogvlieger Award en wie verdienen de Vlieg in het Oog Award? Naast de uitreiking van de awards, wordt de avond gevuld met interessante sprekers en debatten. Het publiek wordt gevraagd om actief mee te denken en debatteren.

Hoe werkt het?
Vanaf 1 juni kan er gestemd worden op de genomineerde filmpjes voor de Hoogvlieger- en Vlieg in ’t Oog awards op idleaks.nl/awards. Dit kan tot 2 juli en leidt tot de publieksprijs. Daarnaast wordt er een juryprijs uitgereikt, op basis van het oordeel van journalisten, communicatie- en ontwikkelingsdeskundigen. Op 5 juli worden de winnaars van de publieksprijs en juryprijs bekendgemaakt.

Klik hier voor alle informatie.