Grootstedelijk wonen is hip. Voornamelijk bij hoogopgeleide jongeren, zoals geschetst door Friso de Zeeuw en Rink Drost in een eerder dit jaar verschenen artikel op Gebiedsontwikkeling.nu. In een latere fase in hun leven wonen zij, net als de meeste andere mensen, liever in een kleinstedelijk suburbaan woonmilieu in de buurt van de grote stad. Wat maakt suburbaan wonen zo aantrekkelijk? Welke rol speelt retro architectuur hierin? En wat betekent dit voor de woningbouwopgave in de regio? Moeten we gaan ‘bouwen in de wei’ of zijn er alternatieven?

Dankzij de aantrekkende economie trekken steeds meer gezinnen naar de regio. Wat vinden zij daar wat de stad hen niet kan bieden. Met Jan Dittmar gaan we in gesprek over het ontwerpen in retro architectuur. Als architect ontwierp hij  één van de blokken in het Tudorpark.

Daarnaast stellen we de vraag; moeten we gaan ‘bouwen in de wei’ of zijn er alternatieven? Rink Drost geeft een toelichting over het spreiden van bewoners over de regio en waarom suburbaan wonen zo aantrekkelijk is. Cees Jan Pen vertegenwoordigt het tegengeluid en toont de kansen van verdere verstedelijking.

Bekijk in onderstaande playlist alvast de verschillende onderdelen uit de uitzending:

Uitzending

Amsterdam trekt veel jongeren aan. Toch willen zij niet hun hele leven in de stad blijven wonen. De huizen zijn klein en hebben geen tuin. Ook de anonimiteit van de stad bevalt niet iedereen. Is suburbaan, aan de rand van de stad, wonen de oplossing?

Voor meer informatie over dit programma kijk je op de site van de Zwijger