Op 19 januari is in Amsterdam ‘A Plastic Ocean’ te zien, bij Pathé Tuschinski. De rode loper gaat uit voor wat het vervolg belooft te zijn op ‘An Inconvenient Truth’, een bekroonde film over de impact van plastic op onze oceaan – en op ons. Voor de internationale première verzorgt Ocean Ambassador van Nederland, Willemijn Peeters, het welkomstwoord.

Met al haar kanalen, rivieren en beekjes speelt Nederland een belangrijke rol in het voorkomen van uitwassen van plastic vervuiling naar de Noordzee. Toch is onze hoogstaande infrastructuur daar niet op toegelegd. Jaarlijks stromen miljarden kilo’s microplastics in onze oceaan.
Tegelijkertijd is Nederland een kennisland, met pijlers gericht op een circulaire economie, waarbij materialen steeds opnieuw worden gebruikt, en is er op gebied van water eigenlijk weinig waarin we als land niet voorop lopen.

Opschudding

Hoe kan het dan toch dat er zoveel plastic verdwijnt, door ons afvoerputje naar zee? Dat laat ‘A Plastic Ocean’ duidelijk zien. Ook wordt duidelijk hoe je als consument of bedrijf de plastic soep kunt voorkomen. Speciaal voor dit doeleinde is zelfs een online Plastic Scan ontwikkeld, via SeariousBusiness.com

Vechten om een stoel

Voor de filmpremière zijn slechts 200 stoelen beschikbaar. Kaartjes zijn te koop via Pathe.nl