Midden in Zuid-Afrika ligt de halfwoestijn de Karoo. Ruim 15 jaar geleden kocht Irene van Lippe-Biesterfeld hier een gebied. Ze zette zich in voor natuurherstel en ontwikkelde initiatieven waarmee ze mensen hun relatie met de natuur wil laten ontdekken. Haar boekBergplaas (KNNV Uitgeverij) is haar persoonlijke verhaal. Prinses Irene laat de lezer nadenken over wat duurzaamheid betekent.

In de persoonlijke levensfilosofie van Prinses Irene staat het onderwerp ‘verbinding’ centraal. Op deze avond voeren we samen met Prinses Irene, Claudia de Breij, Sylvia Borren (voormalig directeur Greenpeace NL) e.a. een dialoog over het thema ‘Duurzaamheid – hoe gaan wij om met de aarde?’ Duurzaamheid staat volop in de belangstelling.

Echter, vooral de technologische oplossingen en regelgeving. Wat kunnen we meer doen om de relatie tussen mens en natuur te herstellen?

De dialoog wordt begeleid door ecoloog en filosoof prof. dr. Matthijs Schouten. Tevens wordt het nieuwe boek van Prinses Irene gepresenteerd. Ism KNNV Uitgeverij en NatuurCollege.

Het programma duurt 1,5 uur en na afloop is er een signeersessie met een borrel. Een inspirerende avond voor iedereen met interesse in mens en aarde, filosofie en duurzaamheid. Interessant voor mensen uit het zakenleven, wetenschap, politiek en jongeren.

Prinses Irene is een voorvechter van het herstel van de relatie tussen mensen en natuur. Ze startte o.a. het NatuurCollege en Stichting NatuurWijs en geeft trainingen in Nederland en Zuid-Afrika. Eerder schreef ze onder meer ‘Dialoog met de natuur’, ‘Leven in verbinding – Prinses Irene in gesprek met prof. dr. Matthijs Schouten over mens-zijn’ en ‘Aarde ik hou van jou’.

15% korting – combinatieprijs toegangskaart & boek
Indien u een toegangskaart inclusief het boek koopt (boekhandelsprijs € 24,95) dan ontvangt u € 5,- korting. U betaalt u dan € 29,95 ipv € 34,95.

Voor meer informatie bekijkt u de website van de organisator