logo_Ready-for-Change_large(2)

Dit evenement wordt georganiseerd door Partos.
Wat gaan we doen?
In de ochtend gaan we, onder leiding van Anna Knoll (ECPDM), de diepte in. Wat is precies het karakter van de Globla Goals? Hoe samenhangend of coherent is die agenda? Veel meer dan de Milleniumdoelen hebben de Global Goals aandacht voor alle drie dimensies van ontwikkeling: economisch, ecologisch en sociaal. Maar betekent dit dat een letterlijke uitvoering ervan automatisch leidt tot harmonische ontwikkeling op al die drie terreinen? En wat betekent precies de switch die de Global Goals Agenda maakt van ‘policy coherence for developent’ naar ‘policy coherence for sustainable development’? Al je vragen over de nieuwe agenda kun je die ochtend kwijt.

Rapport: Is Nederland klaar voor de Global Goals?
Na de lunch is er werk aan de winkel. We gaan dan afspraken maken over het schrijven van een scherp rapport dat we in de tweede helft van april willen presenteren op een door ons georganiseerde internationale conferentie in Amsterdam. We mikken op Frans Timmermans, vice-voorzitter van de Europese Commissie, als hoofdspreker. Hij is in de EU verantwoordelijk voor duurzame ontwikkeling. Het rapport moet Nederland helpen in zijn rol als EU-voorzitter om een coherente uitvoering van de Global Goals door de EU en de lidstaten te bevorderen.

Op 21 januari willen we op basis van de interesses van de deelnemers komen tot selectie van een aantal thema’s. Daarbij kijken we ook met een schuin oog naar de Nederlandse politieke prioriteiten tijdens het EU-voorzitterschap als het gaat om Agenda 2030 (duurzame mondiale waardeketens, IMVO, inclusiviteit). Als projectgroep spannen we ons in om organisaties, bedrijven en kennisinstellingen die bijdragen aan de publicatie, ook een rol te geven in het programma van de internationale conferentie.

Aanmelden
Wil je meer informatie hierover of deelnemen op 21 januari, geef je dan op via Lisa Honing, [email protected]. Aanmelden kan tot vrijdag 8 januari 2016.

Volg ons
Op www.partos.nl/readyforchange vind je de laatste info over onze activiteiten en bijeenkomsten. Ook kun je er blogs en artikelen lezen over de Global Goals en beleidscoherentie.