In de afgelopen jaren heeft de financiële sector bewezen ver af te staan van een systeem dat het algemeen belang van de samenleving bevordert. Zij hebben de wereld in een crisis gestort die nog steeds wordt gevoeld. Veranderingen in deze sector zijn dus noodzakelijk om te voorkomen dat dit in de toekomst weer gebeurt. Op 15 april 2015 organiseert Socires samen met partners het symposium A Broad Approach to Finance and the Common Good – Addressing the Technical, Structural and Moral Challenges of the Financial Industry.

Dit evenement brengt een internationale groep aan sprekers bij elkaar en streeft ernaar door paneldiscussies nieuwe inzichten te bereiken. Het ontwikkelen van effectieve oplossingen vergt een herziening van de structurele, technische en morele aspecten van het financiële systeem. Een vaak besproken vraagstuk is of de financiële industrie gereguleerd moet worden en door wie: overheden of de financiële spelers zelf. Daarnaast komen vraagstukken over de cultuur en waarden in de sector, zowel individueel als institutioneel, aan bod. Een andere uitdaging die momenteel veel aandacht ontvangt is hoe diversificatie in het financiële systeem, bijvoorbeeld in schaal, management structuur en activiteiten van instituties, bij kan dragen aan een gezond financieel systeem dat het algemeen belang ondersteund.

Het symposium vindt plaats in den Haag op 15 april beginnend om 12:00. Mensen met een speciale interesse in dit onderwerp worden uitgenodigd om zich aan te melden. Meer informatie vind je op Socires.

Worldconnector Jos van Gennip is president van Socires.