Sprekers uit wetenschap en industrie kijken naar de bijdrage van windenergie aan de transitie naar duurzame energievoorziening. Een symposium in samenwerking met AcTI, Academy of Technology and Innovation.

In 2023 moet meer dan drie procent van alle duurzame energie in Nederland uit windmolens op zee worden gehaald. Dat staat in het Energieakkoord voor duurzame groei dat veertig organisaties, waaronder de overheid, tekenden.
In dit symposium kijken sprekers uit wetenschap en industrie naar de bijdrage van windenergie aan de transitie naar duurzame energievoorziening op zee.

Hoe kan de ontwikkeling van windenergie grootschalig worden vormgegeven? Wat betekent dat voor de Nederlandse industrie en offshorebedrijven? En welke consequenties heeft de inpassing van windmolens voor het landschap en de culturele omgeving?

Sprekers

  • Mel Kroon, CEO TenneT, beheer elektriciteitsnet Nederland – Het net op zee: van dichtbij naar een multinationaal windenergie-eiland
  • Kees Versteegh, CTO XEMC-Darwind – De werking van moderne windturbines
  • Edwin van de Brug, projectmanager Van Oord Offshore Wind Projects – Offshore windparken: ‘We zijn nog maar net begonnen’
  • Gijs van Kuik, hoogleraar windenergie, TU Delft – Toekomstverwachtingen en onderzoeksuitdagingen in windenergie
  • Dirk Sijmons, hoogleraar landschapsarchitectuur, TU Delft – 2050: An Energetic Odyssey Revisited

Moderator is Mick Eekhout, emeritus hoogleraar productontwikkeling in de architectuur, TU Delft.

Aanmelden kan gratis via de KNAW.