Op 30 april organiseert VNG international het seminar Think Global, Act Local met aansluitend daarop de finale van de Wereldverbeteraar van het jaar 2015, georganiseerd door Millennium Gemeente. De rol van gemeentes bij de geboekte successen van de MDG´s is van onschatbare waarde geweest. Hoe gaan zij dit doorzetten met de nieuwe duurzame ontwikkelingsdoelen, de SDG´s?

Met de blik vooruit zullen vooraanstaande verbeteraars vanuit verschillende overheidsniveaus de overgang van MDG’s naar SDG’s bespreken en toelichten waarom de verantwoordelijkheid voor gemeentes ook in eigen land groter wordt. Het programma van sprekers bestaat uit Jan Terlouw, duurzaamheidsguru en bepleiter van een belangrijke rol van gemeentes in duurzaam beleid; Christiaan Rebergen, vertegenwoordiger van Buitenlandse Zaken; Burgemeester van de Zuid-Afrikaanse gemeente Camdeboo, Hanna Makoba; en Marloes Borsboom, als lid van VNG verantwoordelijk voor de internationale relaties van millennium gemeenten.

Deelnemers kunnen zich inschrijven voor workshops over Global Partnerships, Groen en Goedkoop en Best of Millennium Gemeenten. Aansluitend op de seminars zal de winnaar van de Wereldverbeteraar van het jaar 2015 bekend worden gemaakt.

Wil jij meer weten over de rol van gemeenten voor duurzame ontwikkeling en hierbij betrokken zijn? Schrijf je snel in op VNG International. Deelname is gratis.