Vele mensen bouwen in Nederland en België aan veranderingen op het gebied van landbouw en voedsel. Die zijn hard nodig, want het huidige model put de aarde uit en veroorzaakt een flink deel van de uitstoot van broeikasgassen. Boeren zitten in een wereldwijde concurrentiestrijd en veel land wordt gebruikt voor productie van veevoer en brandstof in plaats van lokaal voedsel.
Zowel nationale als internationale initiatieven laten zien dat een ander systeem goed mogelijk is, en dat daar ook al aan wordt gebouwd. We kunnen de wereld op duurzame wijze voorzien van goed en gezond voedsel, met eerlijke prijzen voor boer, visser en burger en met respect voor milieu en biodiversiteit. Gezonde bodems dragen bovendien bij aan de oplossing van het klimaatprobleem. Voedsel Anders brengt initiatieven en mensen bij elkaar om de beweging naar een duurzaam en eerlijk voedselsysteem te versterken.
De eerste Voedsel Anders conferentie aan de Universiteit Wageningen in 2014 was met 800 deelnemers een groot succes. In deze tweede editie denken en werken boeren, vissers, burgers, wetenschappers en maatschappelijke organisaties samen verder aan eigentijdse, duurzame en eerlijke voedselproductie en –consumptie, met nieuwe relaties tussen boer en consument. Zo leveren we creatieve en dynamische alternatieven voor de grootschalige en geïndustrialiseerde voedselproductie gedicteerd door multinationale ondernemingen. Wilt u leren, ervaren, meedenken, discussiëren over nieuwe en bereikbare vormen van voedsel en landbouw? Wilt u helpen bruggen te slaan en meewerken aan een duurzamer en eerlijker systeem? Wilt u kennismaken met duurzame (jonge) boeren en vissers en geïnspireerd raken door innovatieve voorbeelden uit binnen- en buitenland? Mis deze conferentie dan niet!
Voor wie? Boeren, vissers, burgers, wetenschappers, imkers, studenten, kunstenaars, professionals uit food en agro, beleidsmakers, journalisten en andere bezorgde burgers. En de kinderen met wie we samen bouwen aan een betere toekomst.
Lees meer en meld je aan via deze link!