In stimulerende presentaties delen drie experts van de Universiteit van Utrecht hun kijk op vrouwen empowerment en gendergelijkheid. Het publiek krijgt de kans om met de sprekers in gesprek te gaan, vragen te stellen en actief mee te denken.

Het verleden, het heden en de toekomst van Vrouwendag worden geëvalueerd vanuit verschillende op rechten gebaseerde invalshoeken. Sprekers introduceren belangrijke internationale verdragen voor vrouwenrechten, het artikel voor een voortrekkersbehandeling voor vrouwen, en vastgestelde bedrijfswetgeving voor diversiteit en gendergelijkheid.

Worldconnector en universitaire docent Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen op de Universiteit van Utrecht, Tineke Lambooy, stelt de vraag in hoeverre grote bedrijven het overheidsbeleid voor diversiteit en gelijke behandeling van vrouwen in de bestuurssamenstelling naleven.

Als je passie en interesse hebt voor gendergelijkheid, neem dan deel aan het evenement en draag bij aan de discussie over hoe we gelijkheid tussen vrouwen en mannen kunnen realiseren.

Het evenement vindt plaats in Utrecht op 9 maart van 12:00 tot 14:00. Kosten zijn €10 – gratis voor studenten en PHD’s. Om je in te schrijven en voor meer informatie: download hier de Workshop flyer.