Het moment is bijna daar dat duurzame energie goedkoper zal zijn dan energie die is opgewekt uit fossiele brandstoffen. Wat voor een geopolitieke gevolgen zal dit omslagpunt veroorzaken; en wat voor een invloed gaat dit hebben op onze investeringen, ondernemingen en economie?

VPRO Tegenlicht blikt vooruit naar een duurzame toekomst. Het moment waarop duurzame energie goedkoper is dan energie opgewekt uit fossiele brandstoffen, is immers bijna bereikt. De revolutie die dat teweegbrengt, zal niet ophouden bij het milieu. Het zal grote gevolgen hebben op onze geopolitieke verhoudingen, voor investeerders en ondernemers. Hoe zal deze nieuwe duurzame politieke en economische werkelijkheid eruit zien?

Zonnecel

Programma
Tijdens de Tegenlicht Meet Up gaan we in gesprek met de vice-fractie voorzitter van GroenLinks, Liesbeth van Tongeren, over de positie van Nederland op het gebied van duurzaamheid. Want waarom loopt Nederland internationaal gezien zo achter op het gebied van duurzame energie? Gaat Nederland wel mee kunnen komen in de overstap van fossiel naar duurzaam; en welke stappen moeten er vanuit de politiek nog genomen worden, nu het ook economisch van belang is, om Nederland op duurzame energie te laten draaien?

Gelukkig zijn er ook pioniers op het gebied van duurzame energie binnen Nederland te vinden: zoals Jan Jaap van Os (Exasun), die het eerste hoogwaardige back-contact glas-glas zonnepaneel ter wereld heeft ontwikkeld. Hiermee is het aanschaffen van een zonnepaneel veel goedkoper geworden en zijn we zo weer een stapje dichter bij een Nederland dat  draait op duurzame energie.

Daarnaast gaan we in gesprek met Arash Aazami: ondernemer en uitvinder op het gebied van duurzame energie. Hij richtte BAS Nederland op, wat het het eerste energiebedrijf werd dat meer verdient naarmate het minder energie verkoopt en werkt volgens het principe beneficiary for all stakeholders (aka BAS). Daarna richtte Aazami Kamangir | Beyond Boundaries op, waarmee hij overheden en de privé-sector probeert te innoveren op het gebied van ondernemerschap, duurzame energie en het bijdragen aan een betere wereld.

Voor meer informatie en reservering, klik je hier.