Voor de tweede keer wordt de Nationale dag voor duurzaamheid in het hoger onderwijs (NDDHO16) georganiseerd. De dag richt zich op de versterking van duurzaamheid in de ho-sector en is een samensmelting van het symposium Groene ICT en Duurzaamheid van SURF en de uitreiking van de SustainaBul van het studentennetwerk Morgen.
Thema ‘Groen en toekomstbestendig’
NDDHO16 heeft als thema ‘Groen en toekomstbestendig’ en wil bijdragen aan een groenere en toekomstbestendige ho-sector. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar de ervaringen in en samenwerking tussen onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering binnen de sector zelf, maar ook over de eigen grenzen heen bij de overheid en het bedrijfsleven. Aansluitend reikt landelijk studentennetwerk ‘Morgen’ de SustainaBul uit, de duurzaamheidsaward voor universiteiten en hogescholen.
Oproep voor Posterabstracts
De organisatie van NDDHO16 is op zoek naar interessante onderzoeken om als poster te presenteren tijdens het evenement. Heeft uw project uitdagende of innovatieve uitkomsten op het gebied van duurzaamheid en wilt u deze graag delen? Lees dan de oproep voor het indienen van een posterabstract (pdf). Voor de beste posters zijn er prijzen te winnen.
Doelgroep
Het evenement is niet alleen interessant voor duurzaamheidscoördinatoren of ICT’ers, maar voor iedereen die geïnteresseerd is in duurzaamheid in het algemeen en het inzetten van ICT om verduurzaming binnen onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering te bewerkstelligen in het bijzonder:
- opleidingsmanagers
- docenten en onderzoekers van ICT-opleidingen
- studenten
- managers facilitair en inkoop
- onderzoekers en betrokkenen bij topsectoren
Werkt u niet in het hoger onderwijs of middelbaar beroepsonderwijs? Dat is geen probleem. Iedereen is van harte welkom om deel te nemen.
Organisatie
Naast SURF en Morgen wordt het evenement georganiseerd in nauwe samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), de Special Interest Group Groene ICT en Duurzaamheid en Green IT Amsterdam.
Meer informatie
Het evenement vindt plaats op 20 mei bij de Haagse Hogeschool van 9.30-17.00 uur, gevolgd door een netwerkborrel. Deelname is gratis, maar schrijf u wel even in via de registreer-button hieronder.