Waar gaan we voor?

In de wereld van morgen zien wij de stad Utrecht als hét voorbeeld voor andere steden op het gebied van duurzaamheid.

Als inwoners van Utrecht willen we leven in een groene en gezonde stad. Nu en in de toekomst. Utrecht doet al veel om daar voor te zorgen. Dat is waar Duurzame Week zich op richt. Door te laten zien wat we als stad in huis hebben. En daarnaast door samen onze schouders eronder te zetten om het nog beter te maken.

Waar staan we voor?

De Duurzame Week biedt een podium voor bedrijven, inwoners, pioniers en visionairs die ervoor zorgen dat Utrecht een groene en gelukkige toekomst tegemoet gaat. De Duurzame Week maakt het mogelijk een groot publiek aan te spreken, te inspireren en samen te werken.

We maken duurzaamheid zichtbaar
Wanneer we onze ambities waar willen maken is het belangrijk om in actie te komen en de boer op te gaan. We willen ervoor zorgen dat duurzaamheid in Utrecht beter zichtbaar wordt. We bieden een actieve week aan voor iedereen die zich hierin wil profileren.

We verbinden
Via de duurzame week bouwen we aan een groot Utrechts netwerk waarin bedrijven en inwoners duurzaamheid vanuit hun eigen expertise belichten. Zo zorgen we voor verbinding, kennisuitwisseling en inspiratie.

We inspireren
Door grootschalige communicatie spreekt de Duurzame Week een nieuwe doelgroep aan van mensen die nog weinig gevoel hebben bij duurzaamheid. Bewustwording is de eerste stap naar verandering.

Voor het gehele programma van de duurzame week Utrecht kan je kijken op de site van de duurzame week.