Een wereldwijde coalitie van milieubewegingen, ontwikkelingsorganisaties en vakbonden roept op tot protest. De klimaat parade stuurt een duidelijke boodschap richting Parijs, waar de klimaattop plaats vindt: stop klimaatverandering en steun mensen om zich te weren tegen de gevolgen van klimaatverandering die hen nu al treffen. Kom 29 november om 12.00 uur naar het Museumplein in Amsterdam. Vanaf daar loop je met alle andere klimaathelden in een bonte stoet door de stad.

Wat kunt je met jouw organisatie of bedrijf doen om te helpen?
1. Doe mee met de parade en verzorg een paradeblok. Met jouw eigen initiatief (zoals een versierde wagen, fietsen of kostuums) laat je zien hoe jouw organisatie bijdraagt aan een duurzame wereld. Daarbij moet worden benadrukt dat de Klimaatparade niet bedoeld is om direct en opzichtig reclame te maken voor diensten of producten.
2. Help mobiliseren. Het belangrijkste is dat we straks duizenden mensen bij elkaar hebben om deze belangrijke boodschap kracht bij te zetten. Help de Klimaatparade door jouw relaties, contacten, vrijwilligers en achterban te mobiliseren. Daarbij kan worden gedacht aan de inzet van medewerkers of door het inzetten van communicatiekanalen (nieuwsbrief, magazine, sociale media) voor de promotie van dit evenement.
3. Steun de Klimaatparade financieel. Om de Klimaatparade tot een daverend succes te maken, zijn extra fondsen zeer welkom. De mogelijkheid tot een financiële bijdrage zal per organisatie verschillen, maar ook al is het een beetje: veel kleine beetjes maken bij elkaar het verschil.

De Klimaatparade is een initiatief van Oxfam Novib, Greenpeace, Hivos, Milieudefensie, Wise, Transition Towns, Avaaz, Nederland FossielVrij en Studenten van Morgen.

Kijk hier voor meer informatie.