Springtij wil de transitie naar een duurzame samenleving versnellen en in toenemende mate invloed uitoefenen op de duurzame agenda. Springtij creëert impact, verbindt en is een kompas op de reis naar een groene toekomst. Kennis uitwisselen is daarbij belangrijk, maar ook het uitstippelen van routes en het aanzetten tot concrete actie. Springtij wil haar doelstellingen bereiken door (onder andere) het Springtijnetwerk verder uit te bouwen en te activeren.

Een van de belangrijkste activiteiten is het jaarlijkse Springtij Forum op Terschelling dat altijd plaatsvindt in het laatste weekend van september. Daarnaast wordt door het jaar heen een aantal the Young meet the Elders masterclasses georganiseerd en bouwt Springtij aan allianties die samen werken aan een duurzame toekomst op hun vakgebied.
Tijdens het Springtij Forum en de masterclasses delen vertegenwoordigers van de Nederlandse duurzaamheidsbeweging, onder andere afkomstig van industrie, overheid, wetenschap, milieuorganisaties en geldwezen, de laatste inzichten en initiatieven op het gebied van klimaat, biodiversiteit, energie en economie.

De thema’s van Springtij Forum 2015:
– Energie en Klimaat
– Water, Materialen en Grondstoffen
– Voedsel en Landbouw
– Natuur en de Wadden
– Economie, Business en Finance
– Leiderschap
– Sustainable Development Goals

Kijk hier voor meer informatie.

Inschrijvenhttp://springtij.eventler.nl