Succesvolle Worldconnectors Round Table

Tijdens de Round Table van woensdag 9 september in gebouw ‘de Smederij’ bij Greenpeace in Amsterdam, beschikbaar gesteld door Sylvia Borren en Greenpeace, kwam een groot deel van onze leden bijeen om te discussiëren en brainstormen over verschillende interessante en actuele thema’s op het gebied van duurzame ontwikkeling.

Nieuwe verbinders
We mochten ook tijdens deze editie weer nieuwe leden verwelkomen die het Worldconnectors netwerk zullen versterken. Deze nieuwe leden ­– afkomstig uit verschillende sectoren – zullen een actieve bijdrage leveren aan het bevorderen van innovatieve oplossingen op het gebied van ontwikkelings- en duurzaamheidsthema’s. Tijdens de Round Table presenteerden zij zichzelf en hun uitlopende ideeën en visies op enthousiaste wijze.

SAMSUNG CSC

Actuele thema’s
De thema’s die op  het programma stonden waren actueler dan ooit – met onder andere duurzame energietransitie, de onderschatte armoedeproblematiek in Nederland en de recente vluchtelingenproblematiek ­­­– en sloten goed aan bij de bestaande thema’s van de Worldconnectors. De thema’s werden op verschillende wijzen behandeld; bijvoorbeeld aan de hand van diepte-discussies en de zogenaamde ‘actualiteitencarrousel’, welke gericht is op het verkrijgen nieuwe inzichten en invalshoeken op actuele thema’s.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC


Sociaal ondernemers
Een nieuw onderdeel bij de Round Table is de mogelijkheid voor sociaal ondernemers om hun ideeën te pitchen. Dit keer was het de beurt aan sociaal ondernemers die namens Björn Agency en The Sustainable Apparel Coalition hun ideeën voor een duurzame textiel industrie presenteerden.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Nieuwe bestuursleden
Er heeft onlangs een wisseling in het bestuur van Worldconnectors plaatsgevonden. Rosalie de Bruijn als jong lid, sinds kort werkzaam bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken en OneWorld, en Bart Romijn vanuit het maatschappelijk middenveld, als directeur van Partos, zullen aftredende bestuursleden René Grotenhuis en Willemijn Aerdts opvolgen.