Vacature Stagiair onderzoeker (inter)nationale vraagstukken

Stagiair onderzoeker (inter)nationale vraagstukken

20-36 uur per week

Over Worldconnectors

Worldconnectors is een unieke netwerkorganisatie met leden uit verschillende sectoren. Onze organisatie is ooit opgericht door voormalig premier Ruud Lubbers en bestaat zowel uit prominente leden als young professionals. Alle leden hebben hetzelfde doel voor ogen: initiatieven bevorderen die bijdragen aan een rechtvaardige, veilige en duurzame wereld. In het verleden zijn vanuit Worldconnectors verschillende zelfstandige organisaties ontstaan die een bijdrage leveren aan dit doel, zoals True Price, 1% Club en SDG Charter. Door ons brede netwerk en meerdere actieve werkgroepen zorgen wij er voor dat levensvatbare ideeën omgezet kunnen worden in actie en werkelijke impact.

Over de werkzaamheden

Als stagiair voer je onderzoeksactiviteiten uit voor de vier huidige werkgroepen van Worldconnectors: (i) Voedsel; (ii) Ombudspersoon Toekomstige Generaties; (iii) Onderwijs; en (iv) Inclusiviteit. Onderzoeksactiviteiten kunnen bestaan uit het schrijven van een visie op inclusiviteit of het onderzoeken van mogelijke zwaktes in het (inter)nationale onderwijssysteem. Je schrijft ook mee aan impactvolle documenten, zoals een implementatieplan van SDGs 2 en 12.3, wat vervolgens overhandigd wordt aan een topambtenaar of minister. De onderzoeksactiviteiten zijn cruciaal voor de effectiviteit van de werkgroepen.

Naast de onderzoeksactiviteiten, ondersteun je de Worldconnectors Coördinator en Junior Coördinator bij het organiseren van vierjaarlijkse evenementen, waarin de onderzoeksuitkomsten van de werkgroepen vorm krijgen. Je helpt met logistieke taken voor evenementen variërend van 35 tot 500 deelnemers. Ook zal je incidenteel gevraagd worden om samen met de Coördinator interviews af te nemen met (prominente) leden voor op onze website of eventueel in de media.

Wat wij vragen

  • Je bent net afgestudeerd of bent ten minste in je derde jaar van je studie op hbo- of wo-niveau
  • Je hebt interesse in de duurzame ontwikkelingsthema’s van Worldconnectors
  • Je hebt aantoonbare affiniteit met het doen van onderzoek
  • Je kan helder je standpunt verwoorden en kan dit beargumenteren
  • Je kunt beknopte en heldere stukken schrijven in het Engels en Nederlands
  • Je bent een zeer zelfstandige werker en vindt het leuk om proactief zaken op te pakken
  • Je bent een goede sparringspartner

Wat wij bieden

Worldconnectors biedt je een uitdagende stage waarin je kennis opdoet over (inter)nationale duurzaamheidvraagstukken en geeft je de kans  om praktijkervaring op te doen binnen een dynamische non-profit netwerkorganisatie. Daarbij bestaat er veel ruimte voor eigen initiatief. Voor de onderzoeksactiviteiten en eventuele media-uitingen zal je ondersteund worden door de Coördinator en ons communicatiebestuurslid. Tijdens je stage krijg je een unieke kans om je eigen netwerk op te bouwen en krijg je een flexibele werkplek bij het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam. Voorts ontvang je een vergoeding van €150 per maand. De duur van de stage is flexibel en afhankelijk van de beschikbaarheid van de stagiair.

Ben jij geïnteresseerd om Worldconnectors te komen versterken? Stuur dan uiterlijk 14 april een motivatiebrief, cijferlijst en cv naar coordinator@worldconnectors.nl.