Vacature Young Worldconnector

De Vereniging Worldconnectors is in 2015 begonnen aan haar eerste jaar als zelfstandige organisatie. Wij streven naar een rechtvaardige, duurzame, inclusieve en vreedzame wereld. Een wereld waarin Nederland – in al haar diversiteit en vanuit alle geledingen – een proactieve rol speelt.

Worldconnectors is een netwerk van opinieleiders afkomstig uit diverse sectoren en verschillende generaties van de Nederlandse samenleving. Zij komen vier keer per jaar samen tijdens een Round Table en voeren dialogen over relevante maatschappelijke thema’s. Worldconnectors heeft een aantal werkgroepen waarin oplossingen worden gezocht voor deze relevante thema’s. De thema’s van Worldconnectors zijn gerelateerd aan de duurzame ontwikkelingsdoelen die de VN in 2015 heeft aangenomen. De visie van Worldconnectors is gebaseerd op het Earth Charter.

Jonge mensen spelen een belangrijke rol binnen Worldconnectors. Veel thema’s die de Worldconnectors aankaarten raken huidige en toekomstige generaties. Daarnaast bestaat bijna de helft van de wereldbevolking uit jonge mensen. Hun stem is daarom essentieel.

In de vernieuwde doelstellingen zijn de energie en het enthousiasme van jonge leden nog voornamer. Wij verwachten dat jonge leden actief bijdragen aan Worldconnectors, door deelname aan Round Tables en bijvoorbeeld door ondersteuning van werkgroepen of het schrijven van blogs. Alle jonge mensen zijn welkom, mits je aan de onderstaande eisen voldoet.

Ben jij:

– Op 1 januari 2018 jonger dan 30;

– In 2018 woonachtig in Nederland;

– Maatschappelijk betrokken en heb je een grote drive voor maatschappelijke impact;

– Geïnteresseerd in internationale vraagstukken en duurzame ontwikkeling;

– Iemand die graag anderen inspireert;

– Een jonge leider binnen jouw community;

– Assertief;

– Communicatief vaardig in het Nederlands en Engels;

– Een goede netwerker; en

– Minimaal 2 uur per week beschikbaar voor Worldconnectors?

Stuur dan voor 29 januari 2018 je CV, een korte motivatiebrief en een blog van maximaal 450 woorden over een maatschappelijk vraagstuk waar jij je momenteel voor inzet. Mail dit naar roundtable@worldconnectors.nl o.v.v. selectie 2018.

De gesprekken zullen plaatsvinden in januari en februari 2018. Voor meer informatie en inspiratie kun je kijken op onze website: www.worldconnectors.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met coördinator Sander van ’t Foort via roundtable@worldconnectors.nl.