Louise E.M. Vet

Louise E.M. Vet is directeur van het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO).  Ze is professor van evolutionaire ecologie aan de Wageningen Universiteit. Vet heeft verschillende internationale prijzen gewonnen voor haar onderzoek naar plant-insect interacties. Vet is een verkozen lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW).

Professionele achtergrond
Vet is bioloog met een brede interesse in ecologie en evolutie en toegewijd aan het stimuleren van positieve interactie tussen ecologie en economie. Ze zet zich in voor verschillende nationale en internationale besturen en comités, onder meer als voorzitter van het Netherlands Ecological Research Network (NERN); in de Raad van Toezicht van BE-Basic Consortium; de Environment Steering Panel of the European Academies Science Advisory Council; en The Circle Economy. Vet was de stuwende kracht achter het nieuwe NIOO gebouw, het duurzaamste laboratorium/kantoor complex in Nederland. Zij is actief in de media en in ‘science for policy’ en wordt regelmatig uitgenodigd als spreker.

Persoonlijk motto
“Destruction of biodiversity and ecosystems is a design problem. Let’s learn from nature and make use of 3.8 billion years of successful natural design to turn our linear economy into a circular one!”