Anne-Marie Rakhorst

_D3S7960

Wij hebben de kennis en technologie om voor iedereen te zorgen en om onze negatieve invloed op het milieu te verminderen. De opkomst van een mondiale samenleving van betrokken burgers biedt nieuwe kansen om een democratische en humane wereld op te bouwen. Onze ecologische, economische, politieke, sociale en spirituele uitdagingen zijn met elkaar verbonden, en gezamenlijk kunnen wij inclusieve oplossingen uitdenken.
uit het Earth Charter

“Als ondernemer wil ik waarde creëren voor en waarde delen met alles en iedereen die direct of indirect bij mijn organisatie betrokken is. Vanaf de bron, de winning van grondstoffen tot op de stoep van de afnemer. En voor alles en iedereen daartussen. Organisaties en de omgeving waarin zij functioneren, kun je tenslotte niet los van elkaar zien. Dat is het bestaansrecht van mijn organisatie, van Nederland en van de wereld.

 

Dit is de gedachte achter het shared value model van Michael Porter. Ik steun het Earth Charter, omdat deze verklaring ingaat op alle componenten (sociaal, ecologisch, financieel/economisch en bestuurlijk) die nodig zijn om een rechtvaardige, duurzame en vreedzame toekomst te realiseren en shared value te creëren. Samen, want in je eentje ben je misschien sneller; samen kom je veel verder.”

– Anne-Marie Rakhorst, Oprichter SEARCH en initiator van Duurzaam.NL

Lees meer over Anne-Marie’s visie en haar werk op haar website. En meer over haar boek De Kracht van Duurzaam Veranderen hier. Haar inspirerende blog over haar nieuwste boek ‘Geld stuurt de wereld’, kun je hier lezen.

Anne-Marie initieerde de publiekscampagne ’17 doelen die je deelt’, om de bekendheid van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen oftewel de SDGs te vergroten en aan te zetten tot actie.

Anne-Marie Rakhorst staat op plaats 37 in de Duurzame 100. Lees hier een interview met Annemarie in Trouw: interview-annemarie-rakhorst-trouw-10-oktober-2016

What do you want to do ?

New mail