Ankie Petersen

Ankie Petersen is eigenaar van bureau OLDNEWS – cultural heritage & urban development, een onafhankelijk onderzoeksbureau dat zich specialiseert op projecten binnen de vakgebieden van architectuur, stedenbouw en cultureel erfgoed. Hierbij heeft zij een speciale interesse in onderwerpen die te maken hebben met duurzame ontwikkeling, inclusiviteit en de relatie tussen stedelijke ontwikkeling en cultureel erfgoed. Momenteel is ze werkzaam voor de Nederlandse UNESCO Commissie als projectmanager Cultuur & Onderwijs.

Professionele achtergrond

Ankie Petersen is in het bezit van een bachelor in Taal- en Cultuurstudies aan de Universiteit Utrecht, een master in Design Cultures en een master in Erfgoedstudies aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Tijdens haar studieperiode heeft zij op diverse plaatsen gewerkt op het gebied van duurzame ontwikkeling zoals de Green Office en onderzoeksinstituut CLUE+ van de Vrije Universiteit Amsterdam en het onderwijsprogramma de Week van het Lege Gebouw en als vrijwilliger bij De Bildung Academie. Momenteel legt ze zich toe op

(wetenschappelijk) onderzoek, publicaties, project- en programmamanagement. Daarnaast schrijft zij onder andere voor kritisch en onafhankelijk architectuurplatform ArchiNed en is ze als opiniemaker verschenen op NieuwWij en De Kanttekening.

Persoonlijk Motto

The freedom to make and remake our cities and ourselves is, I want to argue, one of the most precious yet most neglected of our human rights.

– David Harvey

Young Worldconnectors