Liesbeth van der Kruit

Liesbeth is directeur Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen bij Achmea, de moedermaatschappij van onder meer Interpolis, Centraal Beheer en Zilveren Kruis.
In deze functie is zij een belangrijke adviseur voor de Raad van Bestuur en divisiedirecties op het gebied van duurzaamheidsbeleid. Dit beleid is gerelateerd aan de SDG’s en aan de verschillende manieren waarop Achmea hier invulling aan kan geven: vanuit de de core business verzekeren en beleggen, maar ook vanuit de eigen bedrijfsvoering.

Professionele achtergrond

Tot 2006 was zij werkzaam als journalist. Begonnen als sociaal-economisch redacteur bij de Winschoter Courant, daarna heeft zij gewerkt in diverse fucties bij Radio en TV Rijnmond, als presentator van Netwerk (AVRO) en tot slot als vaste presentator van de informatieve programma’s van de KRO op Radio 1. In 2006 heeft ze als fractiedirecteur de PvdA in Rotterdam ondersteund. In 2007 werd zij Directeur Communicatie & Brand Management bij Achmea. In 2010 mocht zij aan de slag als eerste directeur Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.