Maria van der Heijden

Maria is momenteel directeur-bestuurder MVO Nederland, co-founder en bestuurslid bij Women on Wings. Met liefde voor de natuur en mensen zet Maria haar werkervaring als ondernemer en manager in grote en middelgrote bedrijven in om de wereld mooier te maken. Met een focus op leiderschap, daadkracht en verantwoordelijkheid.

Professionele achtergrond

Maria heeft ruim 30 jaar ervaring in verschillende sectoren van het Nederlandse en internationale bedrijfsleven, in zowel grote (Rabobank en Randstad) als midden- en kleinere bedrijven (Bloemenveiling Flora Holland, Women on Wings). Als eindverantwoordelijk CEO is ze ervaren en bedreven in stakeholdermanagement, governance, verdienmodellen, maatschappelijk ondernemen en marketing. Met Women on Wings heeft Maria bewezen dat haar motto – stel je doelen groot dan mis je ze niet – werkt. In 2007 richtte ze samen met Ellen Tacoma Women on Wings op met als doel 1 miljoen banen te creëren voor vrouwen op het platteland in India. Inmiddels zijn meer dan een kwart miljoen banen gerealiseerd. Sinds juli 2016 is Maria directeur-bestuurder van MVO Nederland. Als inspirator, verbinder en ondernemer met (inter)nationale ervaring leidt ze vandaag de dag MVO Nederland, het grootste duurzame bedrijvennetwerk van Europa.

Persoonlijk motto

Stel je doelen groot, dan mis je ze niet. Deze quote van Loesje illustreert Maria’s motto: spreek ambitie uit, dat zet de boel in beweging voor jezelf en voor anderen.

Als boerendochter weet ze als geen ander wat de impact en veranderkracht is van mensen en bedrijven. Ze is ervan overtuigd dat ondernemers en ondernemende mensen er voor zorgen dat de wereld beter en eerlijker wordt.

Bedrijfsleven Maatschappelijke organisaties Politiek Sociaal ondernemen