Peter Heintze werkt als sociaal ondernemer op het snijvlak van de Global Goals het publieke debat. Als debatleider, projectleider of (interim) manager draagt Peter bij aan initiatieven die Nederland en Nederlanders prikkelen tot het leveren van een positieve bijdrage aan de wereld. In het bestuur van de Vereniging Worldconnectors heeft Peter Heintze de rol van secretaris.

Professionele achtergrond
Tot 2015 was Peter Heintze adviseur strategische relaties en hoofd onderzoek van NCDO, de uitgever van het multimediale platform OneWorld en de onderwijsmethode Samsam en de thuisbasis van onderzoeksbureau Kaleidos.
Voorafgaand aan zijn werkzaamheden bij NCDO, was Peter Heintze vijftien jaar lang journalist bij de Publieke Omroep, onder meer buitenlandverslaggever van VARA Radio en eindredacteur van het dagelijkse NOS-Radioprogramma Met Het Oog Op Morgen (Radio 1). In 2006 verliet hij de journalistiek en werd directeur van een politieke NGO: de Evert Vermeer Stichting. Als directeur EVS was Peter onder meer initiatiefnemer van Fair Politics, dat zich in Brussel en Den Haag inzet voor een eerlijker en meer duurzaam beleid, en organiseerde hij vijf jaar achtereen de Afrikadag.  

Persoonlijk motto
“It always seems impossible until it’s done.” – Nelson Mandela

Maatschappelijke organisaties