Rixt Harmsen

Rixt werkt als researcher bij Russell Reynolds Associates. Daar werken researchers en consultants nauw samen aan leiderschapsvraagstukken en de uitvoering van zoekopdrachten voor zowel beursgenoteerde ondernemingen, als voor familiebedrijven en portfeuille-ondernemingen van private equity-fondsen in diverse sectoren.

Als researcher identificeert en spreekt zij met kandidaten over de hele wereld om zo kennis te vergaten over allerlei industrieën, om deze vervolgens te analyseren en te ontdekken wat hun uitdagingen zijn. Deze kennis en insights worden gebruikt om cliënten zo goed mogelijk te adviseren en te ondersteunen in de zoektocht naar de best passende leiders voor hun onderneming.

Professionele achtergrond

Rixt heeft een Bachelor Rechtsgeleerdheid behaald aan de Universiteit Utrecht. Haar interesse ligt op het snijvlak Recht en Economie, daarom heeft zij de Master Law & Economics aan de Universiteit Utrecht gevolgd. Gedurende haar studie heeft zij stage gelopen zowel in de advocatuur als in FMCG-sector. Tijdens haar studententijd heeft zij zich actief ingezet voor haar studentenvereniging U.V.S.V. en heeft zij een part-time bestuursfunctie vervuld binnen de internationale studentenorganisatie AIESEC.

Daarnaast heeft zij veel internationale ervaring opgedaan door haar stage in Argentinië en door haar reizen door Latijns-Amerika en Azië. In November 2017 heeft zij in 8 dagen 525 kilometer gefietst door Nicaragua als deelneemster van de Cycle for Plan Nicaragua. Daarvoor heeft zij €4.800 opgehaald.

Persoonlijk Motto

”The world doesn’t belong to leaders, the world belongs to all humanity” – The Dalai Lama