Romie is senior expert bij IUCN National Comité of the Netherlands

Professionele achtergrond

Romie werkt bijna 15 jaar aan het realiseren van een duurzame samenleving door het verbinden en bijeen brengen van visies, organisaties en mensen uit verschillende delen van de wereld en door het catalyseren van systeemverandering.  Romie studeerde geschiedenis en international betrekkingen aan de RUG. Tijdens haar studie organiseerde ze onder andere de introductieweek voor studenten (KEI-week) en was ze politiek actief. Ze liep stage bij de Nederlandse Ambassade in Santiago de Chili en War Child Nederland.

Na haar afstuderen volgde Romie de leergang internationale betrekkingen aan Instituut Clingendael. Romie startte haar werkzame leven bij The Hague Process on Refugees and Migration en werkte daarna lange tijd voor het Global Reporting Initiative (GRI). Bij GRI werkte Romie eerst als fondsenwerver met name richting overheden en daarna binnen het regional netwerk team waar ze werkte aan het opzetten van de landenkantoren in China, India en Zuid-Afrika.

Vanaf 2013 is Romie werkzaam voor IUCN Nederlands Comité (IUCN NL), waar ze door programma’s als Leaders for Nature, One Planet Thinking en MoMo4Climate de verbinding zoekt tussen biodiversiteit en het bedrijfsleven en financiele instellingen in zowel Nederland als in de programma-landen waar IUCN NL actief is. Als projectleider stuurt Romie haar teams aan om buiten de gebaande paden te gaan en impact te mobiliseren. Romie is een enthousiaste spreker op events en facilitator van bijeenkomsten en workshops.

Persoonlijk motto

“Do not judge me by my successes, judge me by how many times I fell and got back up again.” – Nelson Mandela