Mette te Velde

Mette te Velde en Ikenna Azuike richtten in 2009 Strawberry Earth op met het doel creatieven te inspireren een positieve impact te hebben op hun omgeving, zowel thuis als in hun werk. Dit doen we door op optimistische wijze te bloggen over duurzaam leven op www.strawberryearth.com, tijdens evenementen en in onze webshop waarin we duurzame producten en diensten aanbieden. In 2014 lanceerden we de Strawberry Earth Academy, de eerste Nederlandse ‘groene academie’ voor professionals uit de mode- en design-industrie. Het doel van onze academie is werken aan een toekomst waarin de manier van ontwerpen, produceren en consumeren in evenwicht is met onze leefomgeving. Succesvolle duurzame ondernemers worden gekoppeld aan experts op het gebied van chemie, en technologie.

Mette 2

Strawberry Earth gelooft in de kracht van pioniers. Onze academie is een ‘lab’ voor mode- en designprofessionals die hun duurzame sporen al hebben verdiend. Stuk voor stuk vakmensen die kwaliteit verkiezen boven kwantiteit. Ondernemen met aandacht voor mens en onze leefomgeving zit in hun DNA. Samen met aan de Strawberry Earth Academy verbonden wetenschappers en commerciële partners kunnen we duurzame initiatieven opschalen en bereikbaar maken voor de consument. Tijdens de jaarlijkse Strawberry Earth Fair op 10 en 11 oktober 2015 in Amsterdam wordt gepresenteerd welke ideeën van de Strawberry Earth Academy deelnemers een pilottraject ingaan.

Partners van de Strawberry Earth Academy zijn het Ministerie van Economische Zaken, Stichting DOEN, de ASN Bank, CREM, IUCN (International Union for the Conservation of Nature), Wageningen UR en het NIOO (Nederlands Instituut voor Ecologie).

Strawberry Earth organiseerde succesvolle evenementen met een duurzaam thema waaronder: ‘Strawberries & Cream’ (2008), ‘Dutch Environmental Film Festival’ (2009), ‘Strawberry Earth Hotel Crash’ (2010), ‘Strawberry Earth Quiz Night’ (2010), ‘Strawberry Earth Wonderland’ (2010), ‘Strawberry Earth Film Festival’ (2011), ‘Sustainable Sessions’ tijdens het Nederlands Film Festival (2013 en 2014) en de Strawberry Earth Fair (2014). Kijk voor meer informatie op: www.strawberryearth.com.

Blijf via social media op de hoogte van nieuws over Strawberry Earth:

Facebook.com/strawberryearth

Twitter.com/strawberryearth

Instagram.com/strawberryearth

 

.

What do you want to do ?

New mail