Gonnie Been

Wij bevinden ons op een kritiek moment in de geschiedenis van de Aarde, een tijd waarin de mensheid haar toekomst moet kiezen. Nu de wereld steeds meer verweven, onderling afhankelijk en kwetsbaar wordt, houdt de toekomst zowel grote gevaren als grote beloftes in.

Het Earth Charter is voor mij een toetssteen. Kaders waarbinnen ik vorm kan geven aan mijn levenswerk. En een richtingaanwijzer en bron vol mogelijkheden om met en voor elkaar de toekomst te creëren. Voorbij de horizon van vandaag. Omdat het woorden geeft aan een houding. Een manier van vormgeven. En dat voelt als bevrijdend. En als een verantwoording. Omdat er binnen deze perken veel mogelijk is. Tenminste als we met andere ogen kijken naar die mogelijkheden en onze eigen beperkingen onder ogen durven zien. En dat laatste is nodig als we nieuwe manieren van samen leven willen ontdekken. In respect voor alles wat is. Mens en aarde.

Met mijn levenswerk wil ik de wereld een beetje mooier maken. En ik voel dat het een beweging is. Een ontdekkingsreis. Een ontwikkeling die ons terugbrengt naar het waarom van ons bestaan. Ons als in eerste instantie mijzelf en mijn onderneming. En vandaaruit van de mensen en organisaties met wie ik samen werk en de wereld daarom heen. Vanuit de stellige overtuiging dat er veel meer uit het leven te halen is als we ook werken met dat wat onzichtbaar lijkt. En dat zichtbaar te maken. Of dat wat onuitgesproken lijkt, uit te spreken.

De afgelopen en de komende jaren ontdek(te) ik hoe ik welvaart en welzijn uitbalanceer door spanningen die er lijken te zijn tussen leven, werken en/of ondernemen met andere ogen te bekijken en te verzachten, te laten verdwijnen of te relativeren. Vanuit mijn eigen ervaringen wil ik mensen in organisaties inspireren en begeleiden om meer vanuit ontspanning te werken, zorgen, leren, ondernemen en alles wat we nog denken te willen moeten doen in het leven. Met als resultaat dat we meer rendement halen uit ons potentieel, ons kapitaal en onze inspanningen. Economisch, sociaal en ecologisch.

RabbleInc B.V. is de naam van mijn werkplek. Het is de plek van waaruit ik mensen in organisaties inspireer en begeleid om andere manieren van leven, werken en ondernemen te ontdekken en eigen te maken. Het is ook de plek van waaruit ik “winst” genereer. Allereerst voor mijn klanten en daarmee voor mijn onderneming. En alles wat ik meer verdien qua kapitaal in de breedste zin van het woord, meer dan wat ik nodig heb, investeer ik in dat wat deze beweging groter en impactvoller kan maken.

Iets concreter? Het is mijn missie om mensen en organisaties te inspireren en begeleiden naar een meer ontspannen bestaan, door ze met en door andere ogen te laten kijken, door ze op een ander been te zetten en door (als het nodig is) de vinger op de zere plek te leggen. Met en in liefde.

 

gonniebeen1

– Gonnie Been, Oprichter RabbleInc B.V.

Ik schreef eens

Ik schreef eens op papier van lucht
en alles wat ik schreef was lucht, en alles wat ik dacht,
en toen ik naar buiten keek zag ik een kraai van lucht
boven een bloeiende appelboom in het zonlicht
naast een schutting,
en ik hoorde iets scheuren in de verte,
er werd moedwillig iets verscheurd
ver weg,
nu is het mijn beurt, hoorde ik zeggen,
een pen die krassend
sprak.

TELLEGEN T., Er ligt een appel op een schaal, Querido, 1999

Lees hier de blogs van Gonnie op RabbleInc.

[/one_half_last]

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail