Henry Mentink

In 2016 schreef het blad The Optimist “Henry Mentink is een atypische ondernemer. Hij is niet geïnteresseerd in geld, heeft geen haast en roeit nooit tegen de stroom in. Mentink ziet er ook niet uit als een zakenman: met zijn vriendelijke oogopslag, zijn keurige scheiding in zijn zilvergrijze haar en gehuld in een wollen trui over een kleurig, geruit overhemd, lijkt de 63-jarige Mentink eerder een sympathieke vrijwilliger dan een rasondernemer. Maar ondanks zijn vrijwillige inzet voor allerlei ideële initiatieven is hij vooral dat laatste: rasondernemer”.

Maar ja wat betekent dat; ondernemerschap in de nieuwe tijd. Voor mij is dat zaken doen in liefde en vertrouwen. Van verdienmodel naar dienmodel of in plaats van “Kosten gaan voor de baten uit” naar “Relaties gaan voor de baten uit”.

Baten die dan gaan over waarden in jezelf, van jouw gemeenschap en de natuur. Het kan zich natuurlijk uitdrukken in geld.  Maar wat te denken van biodiversiteit en onderlinge harmonie.  Van tijd voor elkaar en de rijkdom van een voedselbos.

 

Graag werk ik daarin samen met de Earth Charter, die na de wake up call van Brundtland al jaren een pad volgt om op zoek te gaan naar wat en vooral hoe we het hier doen op Aarde.

Graag wil ik inhoud geven aan het idee van de hele Aarde op de Werelderfgoedlijst. Earth Charter Nederland is dan de eerste organisatie waar ik graag samen mee optrek. Ik doe dat graag als onder-nemer en boven-gever.

Meer achtergrond info over Henry vind je hier en voor meer informatie over de Veerhuis Aarde actie, zie deze link.