Willemijn Brouwer werkt als “Corporate Idealist” bij DSM. Zij wordt gedreven door het verbinden van mensen en projecten die (inter)nationale duurzame ontwikkeling en kansengelijkheid vergroten en versnellen. Daarbij wil zij zich hardmaken om van duurzaamheid een veel toegankelijker en “mainstream thema” te maken, in plaats van een discussie voor de “green & happy few”.

Professionele achtergrond

Willemijn studeerde Internationale Betrekkingen en Humanitaire Actie aan de universiteiten van Groningen, Mexico-City en Bilbao. Gevoed door reislust en interesse in geopolitiek had zij lang de wens diplomaat te worden, totdat haar pad kruiste met schrijfster en zakenvrouw Christine Bader. Diens vurige betoog over het belang van “Corporate Idealists”, vrij vertaald “wereldverbeteraars binnen het bedrijfsleven”, deed Willemijn een ander pad inslaan. Via functies bij UN Global Compact op het gebied van mensenrechten / publiek-private partnerschappen en social impact consultancy, ging zij in 2017 bij de multinational DSM aan de slag. In de afgelopen jaren heeft Willemijn zich op het hoofdkantoor ingezet voor wereldwijde bewustwording en cultuurverandering rondom duurzaamheid. In 2021 maakte zij de overstap naar één van DSMs grootste bedrijfstakken, Human Nutrition & Health, om zich daar te storten op de combinatie van commercie en duurzame ontwikkeling.

Naast haar werk bij DSM, zet Willemijn zich in als voorleesmaatje bij een Koerdisch gezin in Den Haag. Taalplezier en boeken verslinden staan voorop, en daarnaast zou het fantastisch zijn de drie kinderen wat extra kansen te geven op een mooie toekomst in Nederland.

Persoonlijk motto

Sustainability is an infinite game, but together we are in it to win it.

Bedrijfsleven Young Worldconnectors