Viering Earth Charter Day 2021

2 september in Doorn

Landgoed Zonheuvel

Hernieuwde Hoop:  Klimaatgerechtigheid, Verbinding en Actie

NIEUWS: UPDATE PROGRAMMA

Aankomst en ontvangst v.a. 12.30 uur 

Programma 13:00 – 18:00 uur

We nodigen je van harte uit voor deze viering, een mooie gelegenheid elkaar te ontmoeten na een lange periode van online communicatie als gevolg van de corona pandemie. Ook een goed moment, aan de vooravond van de VN Klimaatconferentie ‘COP26’ die in november in Glasgow zal plaatsvinden, om een sterk geluid te laten horen vanuit de samenleving.

We vieren Earth Charter Day met een levendig, afwisselend en inhoudelijk programma in het Openluchttheater op Landgoed Zonheuvel, met muziek en volop mogelijkheden om Earth Charter Vrienden, Worldconnectors en samenwerkingsrelaties te zien en te spreken.

Teresa Fogelberg, Earth Charter bestuurslid, zal optreden als onze dagvoorzitter.

LUNCH: We gaan van start om 13.00 uur met een lunch waarin de Toekomstige Generaties ook zijn meegenomen; ‘Future Proof Food’. Deze bijzondere maaltijd gebaseerd op principes als ‘Plant Oriented’ en ‘No Waste’ wordt speciaal voor Earth Charter Day samengesteld door Earth Charter Vriend Natascha Kooiman van Smaakmakers in samenwerking met de keukenbrigade van Zonheuvel. Bovendien zal Natascha alle deelnemers enkele mooie recepten meegeven zodat je er thuis mee verder kunt gaan.

ÅSA OLSSON – mezzo-soprano uit Zweden zal ons verrassen met haar sprankelende muzikale optreden.

We zijn verheugd dat we Kathleen Ferrier (voorzitter UNESCO Commissie Nederland) en Bram van Ojik (tot voor kort partijleider Tweede Kamerfractie GroenLinks, oud-ambassadeur in Benin en actievoerder) als sprekers te mogen verwelkomen.

Kathleen Ferrier zal ons inspireren met een blik op de internationale dimensie bij het realiseren van de Earth Charter waarden en duurzaamheidsdoelen. Het gesprek met haar zal worden begeleid door Jan-Willem van den Braak (bestuurslid St. SBI – Earth Charter Nederland en voorzitter RvT St. SBI – Landgoed Zonheuvel).

Bram van Ojik zal ons inspireren met een focus op de implicaties voor nationaal beleid en actie. Het gesprek met hem zal worden begeleid door Jan Pronk (voorzitter St. SBI – Earth Charter Nederand en oud-minister en VN topman).

De kracht van verbinding in het Earth Charter Vrienden netwerk zal worden belicht door Maaike Adema, met de presentatie van het gloednieuwe Vriendenboek 2021 – 2022. Jan Pronk zal het boek van Maaike ontvangen, waarna hij zijn conclusies van de dag zal delen en de boodschap aan de Nederlandse vertegenwoordigers naar COP26 zal samenvatten.

Shishani Vranckx – Singer-songwriter met roots in Namibië – zal  tot slot van de bijeenkomst inspireren met een bijzonder muziekoptreden aan het slot van het event.

Inschrijving gelieve via deze link naar het event op Eventbrite.

Wij kijken ernaar uit samen Earth Charter Day 2021 te vieren!

Hartelijke groet,

mede namens het gehele team en bestuur

Jan Pronk

voorzitter Stichting SBI – Earth Charter Nederland