“Laat onze tijd de geschiedenis ingaan als een tijdperk van de omslag naar een nieuwe eerbied voor het leven, de vastbeslotenheid duurzaamheid te realiseren, een investering van de strijd voor rechtvaardigheid en vrede, en de vreugdevolle viering van het leven.” Deze laatste zin van het Earth Charter inspireert bij de dialoog over de wereld ‘na corona’.

Vooral in de eerste periode van de corona pandemie was er veel aandacht voor reflectie over de opbouw ná corona. In samenwerking met Vereniging Worldconnectors organiseerden we een serie ‘Dialogen op Dinsdag’ en daarna ‘Duurzaam Doorpakken’ met als doel de agenda voor de opbouw ná corona op te stellen. Bij de wisseling van de seizoenen, van winter naar lente op 21 maart zijn we alweer een jaar verder. Nu lijkt vooral het verlangen te overheersen naar ‘het oude leventje’ waarin we zonder beperkende maatregelen anderen konden ontmoeten, reizen, uitgaan.

De bloeiende en geurende bomen nodigen uit om naar buiten te gaan. De ramen en deuren weer open te zetten. En de vreugdevolle viering van het leven toe te laten. We vieren de Lente 2021.