Sarah Olij

Sarah heeft een bachelor in International Relations and Organizations en een Master in Public Management and Leadership. In 2024 start ze aan de master Crisis and Security Management: Governing Crises aan de Universiteit Leiden. In 2023 heeft ze ervaring opgedaan bij Worldconnectors, affiliate Earth Charter in haar functie als stagiaire.

Haar interessegebied ligt bij de SDG-sector, zoals blijkt uit haar eerdere functie bij het SDG House Amsterdam waar ze werkte aan de bevordering van SDG 17 Partnership for the Goals. Daarnaast heeft Sarah deelgenomen aan de eerste editie van het SDG Traineeship, waar ze een training  heeft ontwikkeld voor ondernemingsraden om inclusiviteit en diversiteit te bevorden, in opdracht van de Wissemagroup.

Jasmijn Rikmenspoel

Jasmijn heeft de bachelor Internationale Politiek voltooid en start in 2024 met de master Latijns-Amerikastudies. In 2023 was ze met veel plezier stagiaire bij de Worldconnectors, Affiliate Earth Charter.

Ze zit bij de DEAL Foundation waar ze zich inzet om ondernemerschap in de Global South te stimuleren door middel van verschillende projecten en spaarplannen. Ook is ze actief in Nederlandse politiek.  Daarnaast houdt ze van reizen en het leren kennen van andere landen, culturen en mensen.

Ze is voornamelijk geïnteresseerd in talen, bevordering van democratie, vrede & veiligheid en in de duurzame transitie.

Anniek van der Krogt

Ik heb een grondig begrip van duurzame ontwikkeling ontwikkeld tijdens mijn academische reis in Innovation and Business Analytics Management. Mijn ervaring in accountmanagement en business development in de energie- en FMCG-sectoren heeft me praktische inzichten gegeven in de uitdagingen en kansen binnen het domein van duurzame ontwikkeling. Ik ben betrokken geweest bij projecten die me in staat hebben gesteld samen te werken met experts, gemeenschapsleiders en beleidsmakers, waardoor mijn communicatie-, onderhandelings- en leiderschapsvaardigheden zijn verfijnd. Ik kijk uit naar de mogelijkheid om het platform van Worldconnectors te benutten om de impact van initiatieven die aansluiten bij de visie en principes van het Earth Charter te vergroten.

Persoonlijk motto:

Negatief omzetten in positief

Marcel Beukeboom

Professionele achtergrond 

Marcel Beukeboom is als diplomaat altijd op zoek naar het gemeenschappelijk belang, waarbij zijn kompas staat afgesteld op de meest duurzame oplossing. Hij probeert altijd uit te zoomen en de lange termijn voor ogen te houden. Als klimaatgezant was hij het Nederlandse boegbeeld in internationale klimaatonderhandelingen, en hielp hij ‘Parijs’ vertalen naar lokale actie. Nu doet hij hetzelfde als Nederlands ambassadeur bij de voedsel- en landbouworganisaties van de Verenigde Naties in Rome. Daarbij kunnen jongeren altijd op zijn steun en aandacht rekenen. Net als zijn fiets trouwens.

Persoonlijk motto

Iedereen is klimaatdiplomaat

Laura de Vries

Professionele achtergrond

Laura de Vries zet zich in voor een leefbare toekomst op basis van brede welvaart. Dat doet ze door zich onder andere in te zetten voor een toekomstbestendige, versnelde en inclusieve klimaattransitie. Primair als vicevoorzitter en bestuurslid public affairs bij de Jonge Klimaatbeweging. Daar vertegenwoordigd ze de stem van meer dan een miljoen jongeren bij de overheid en politiek. Verder heeft Laura lokaal een rol in het klimaatdebat als Klimaatburgemeester en internationaal als European Climate Pact Ambassador. Ze vindt het belangrijk om zowel lokaal, nationaal als internationaal actief te zijn om de koppeling daartussen goed te kunnen maken. Laura is verder in het dagelijks leven werkzaam als consultant public affairs, duurzaamheid en energietransitie.

 

Persoonlijk motto

It always seems impossible until it is done.

Annet de Raadt

Professionele achtergrond

Annet is een enthousiaste ontwikkelingssocioloog, coach, beleidsadviseur en lokaal politicus. Ze heeft bij verschillende gemeentelijke, nationale overheden en maatschappelijke organisaties gewerkt, met als zwaartepunten de ontwikkelingssamenwerking en het sociale domein.  De kernkwaliteit van Annet die in al deze functies terugkeert is (voorwaarden voor) verbinding organiseren en stimuleren (bijvoorbeeld afstanden overbruggen, toegang organiseren, barrières wegnemen). Annet zet zich daarvoor in bij de Worldconnectors.

Persoonlijk motto

Nee heb je, Ja kun je krijgen!

Riemer Brandsma

Professionele achtergrond

Riemer Brandsma begon in 2019 bij MM-United Nations waar hij als eerst als afgevaardigde meedeed aan de internationale conferenties, maar later plaats nam in de raad van advies en het organisatie team van de internationale conferenties. Daarnaast bij Montessori Europe als conferentie leider en organisator van de jaarlijkse Europese jongeren conferentie van Montessori Europe. In 2021/2022 was Riemer de klimaatburgemeester van de Gemeente Wageningen en heeft hij als SDG voice bij SDG Nederland een extra geluid laten horen voor internationale samenwerking op het gebied van deze doelen.

 

Persoonlijk motto

Hou vertrouwen en geef nooit op, we zijn niet alleen.

 

Caecilia van Peski

Professionele achtergrond

Caecilia Johanna van Peski heeft een MSc-diploma in Educatieve & Culturele Psychologie van de Universiteit van Tilburg (2001), een MA-diploma in Civil-Military Interaction van de Duitse Militaire Stafhogeschool in Hamburg (2021), en een Postgraduate Diploma (PgDip) in Grensbeveiliging en -beheer voor Seniormanagement van het OSCE Border Management College in Dushanbe, Tadzjikistan (2021). Ze is commandant bij de Koninklijke Marine, militair veteraan en een autoriteit op het gebied van Veiligheid & Defensie, Civil-Military Interaction, Democratisering & Verkiezingen en Gerechtigheid & Gelijkheid, waarvoor ze nationale en internationale erkenning heeft ontvangen. Als ontvanger van de ‘Ambassador for Peace’-prijs verleend door de Universal Peace Federation (2010), wordt ze beschouwd als een van de invloedrijkste vrouwen van haar generatie in Nederland – vermeld in de ‘Viva’ top 400 (2009) en onder de top 100 van ‘Opzij’ (2010). In oktober 2010 werd ze benoemd tot VN Speciaal Vertegenwoordiger voor haar land en sprak ze de 65e Algemene Vergadering van de Verenigde Naties toe in New York met haar verklaring ‘Verdieping van de Democratie’. Ze heeft gewerkt voor (inter-) gouvernementele, multilaterale organisaties, waaronder het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken, de Verenigde Naties (UNDP, DPKO), de Europese Unie (EEAS), de Europese Commissie (EIDHR), de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE/ODIHR), de NAVO, en DCAF-ISSAT Geneva.

Persoonlijk motto

Partnership for Peace and Prosperity!

Aniek Moonen

Professionele achtergrond

Aniek Moonen is sinds oktober 2021 voorzitter van de Jonge Klimaatbeweging. Als voorzitter van de Jonge Klimaatbeweging vertegenwoordigt Moonen meer dan 100.000 Nederlandse jongeren in het klimaatdebat.

Persoonlijk motto

“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”- Pippi Langkous

Werner Schouten

Professionele achtergrond

Werner Schouten was tot oktober 2021 voorzitter van de Jonge Klimaatbeweging. Als voorzitter van de Jonge Klimaatbeweging vertegenwoordigde hij de stem van meer dan 100.000 jongeren, studenten en young professionals op het gebied van klimaatbeleid in de politiek en het bedrijfsleven. Werner grijpt de verduurzaming aan als kans om bruggen te bouwen, over sociale scheidslijnen heen én tussen generaties om gezamenlijk toe te werken naar een bloeiende toekomst met harmonie tussen mens, milieu en welvaart. Daarnaast helpt hij, als eigenaar van startup Carbon Clarity, organisaties bij de verduurzaming van de bedrijfsvoering.

Persoonlijk motto

Nothing in life is to be feared, it is only to be understood.