Earth Charter materialen

Als affiliate van Earth Charter worden de Worldconnectors aangemoedigd om het Earth Charter te omarmen en de waarden waar Earth Charter voor staat mee te nemen in hun dagelijks leven. Dit kan zo simpel zijn als het Handvest van de Aarde doorlezen en in het achterhoofd houden. Maar Earth Charter International biedt ook vele andere manieren aan om actief met het Earth Charter aan de slag te gaan.

Zo zijn er speciale programma’s voor jongeren en kinderen, bestaat er een Deep Time Walk, een Earth Charter spel en is er veel beeld- en videomateriaal te vinden. In al deze activiteiten en materialen staan de Earth Charter waarden centraal, en ze zijn een goede manier om kennis te maken met het Earth Charter.

Het Handvest van de Aarde

Over het Earth Charter is veel te vinden aan informatie en documentatie, in vele talen en voor diverse doelen en doelgroepen.

De Nederlandse Earth Charter tekst kan je hier downloaden.

Het Earth Charter document is in vijftig talen te vinden in de virtuele bibliotheek van Earth Charter International. Op die plek zijn Earth Charter brochures en flyers te vinden, allerlei materialen voor het onderwijs, bedrijfsleven, lokale gemeenschappen en publieke bijeenkomsten. De materialen zijn vrij te gebruiken en te dowloaden.

“Turning conscience into action for a thriving Earth”