Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Roundtable Peace & Security 27th October

27 oktober, 2023 @ 15:00 - 19:00

Save the date! De eerstvolgende Roundtable van de Worldconnectors, affiliate Earth Charter staat gepland voor vrijdagmiddag 27 oktober 2023 van 15:00-19:00 uur met als thema Peace & Security. De Roundtable komt tot stand in samenwerking met The Hague University of Applied Sciences en is een onderdeel van de minor Making Peace Not War.

Het programma vind je hier.

We starten met Marijke Kodden, die haar prachtige film (in samenwerking met Jaap Verhoeven) KIVA, the Call of the Wisdom Keepers zal laten zien en hierover in gesprek zal gaan met het publiek. Deze film is alleen te zien in bioscopen. De KIVA ceremonies van verschillende inheemse stammen van over de hele wereld gaan over vrede en de connectie met de natuur en de connectie met mensen. Zij zijn deze band met de aarde nooit verloren door hun oeroude rituelen en inheemse wijsheden. Bekijk de trailer hier.

Hierna zal de interactieve sessie van Caecilia van Peski -UN Senior Women Talent Pipeline, SER Topvrouw en Worldconnector- plaatsvinden. Zij zal ingaan op het thema Peace & Security in het licht van hedendaagse conflicten in het oosten van Europa, de Centraal-Aziatische regio en het Midden-Oosten. Daarbij legt zij verbindingen tussen verschillende politieke en wetenschappelijke opvattingen rondom de oorzaken en gevolgen van die conflicten, inclusief de factoren die de conflicten in stand houden. Zij geeft hierbij voorbeelden uit haar eigen werk in de genoemde regio’s.

Caecilia J. van Peski is Commandant bij de Koninklijke Marine, Militair Veteraan en Internationaal Verkiezingswaarnemer. In november 2023 is zij namens D66 kandidaat voor de Tweede Kamer Verkiezingen. In oktober 2010 sprak Caecilia J. van Peski de 65e Algemene Vergadering van de VN toe in New York met haar statement ‘Deepening Democracy’ als onderdeel van de Nederlandse Koninkrijksdelegatie. Zij werkte bij verschillende internationale organisaties zoals de EU, NAVO, OVSE, en de VN. Binnen die omgevingen verzet zij toonaangevend werk rondom Peace & Security, Civil-Military Interaction, Democracy & Elections en Rule of Law & Equity.

Hierna vindt er een interactieve activiteit plaats die een samenwerking zal zijn tussen de Worldconnectors en de studenten van de Minor Making Peace not War van de HHS. Leren van elkaar en over de behandelde onderwerpen staan centraal!
We sluiten af met een borrel waarbij elke Worldconnector gekoppeld wordt aan een student. Op deze wijze kan er een intergenerationeel gesprek ontstaan over de KIVA ceremonies, Peace & Security en natuurlijk ook andere onderwerpen.
Het belooft een ongelooflijk interessante middag te worden, er zijn nog maar een paar plekken beschikbaar dus reserveer de jouwe! OP = OP

deze link!

Locatie

Den Haag

Locatie

Den Haag