Op de laatste Earth Charter Day heeft een aantal Worldconnectors zich opgegeven voor een nieuw initiatief dat tot doel had kennis te maken met elkaars activiteiten en er een gezamenlijke actie aan te koppelen; our common agenda. 

Dat leidde onder andere tot de vraag hoe we ons werk op een goede manier kunnen overbrengen op anderen? Wat is ons gemeenschappelijk verhaal, onze narratief? We kwamen uit op het verhaal ‘Wie spreekt voor Boom?’, waarin het erom gaat dat we bij elk besluit we nemen ons afvragen hoe de Natuur mee kan spreken.   

Vervolgens hebben we een doosje ontwikkeld met dit verhaal, een zakje met zaden (De Drie Zusters), de 16 principes van Earth Charter en informatie over Worldconnectors, affiliate Earth Charter, The Earth Stories Collection en Earth Story Tellers, en SDG Nederland als funderende organisatie. Het doosje kan op allerlei manieren worden gebruikt door het aan te vullen met eigen materiaal: als middel om de betrokkenheid van een bedrijf bij de Natuur te vergroten; als eindejaarsgeschenk aan relaties en cliënten; als middel om bewustwording op basisscholen te vergroten door doosjes te verstrekken met daarin ‘de 16 principes in verhalen’. 

Het principe van ons platform kan dan ook niet anders zijn dan elkaar als gemeenschap aan te vullen met talenten, ideeën en beschikbaarheid en als leden van die gemeenschap elkaar te vragen om mee te denken en te werken.