Geerte Rietveld

Professionele achtergrond

Ik heb een passie voor het vastleggen van de menselijke ervaring en laat graag zien hoe divers en toch ongelooflijk universeel deze is. Ik merk de kleine dingen op die ervoor zorgen dat foto’s en films verhalen kunnen vertellen. Ik heb voor Artsen zonder Grenzen en het Internationale Comité van het Rode Kruis gewerkt, voor wie ik audiovisuele inhoud heb gemaakt en gemonteerd. Ik geloof dat visuele communicatie essentieel is voor humanitaire missies, omdat ze de macht hebben om zaken recht te zetten, het bewustzijn en de stemmen te vergroten, fondsen te verstrekken en de door oorlog en rampen getroffen bevolkingsgroepen controle te geven over hun eigen verhaal en levens. In juni 2021 studeerde ik af van mijn MA in Culturele Antropologie met een documentairefilm en fotografietentoonstelling over de Transport Nomad. Ik onderzocht de botsing tussen het nomadische bestaan van transportarbeiders en de normalisering van een sedentaire levensstijl in de huidige kapitalistische samenlevingen. De foto’s en film van dat project zijn beschikbaar op deze website, hier. Ik heb ook een MSc in International Humanitarian Action. Ik hou van reizen, wandelen en hardlopen. In 2023 heb ik de Camino de Compostela tot Santiago gelopen en heb ik leren duiken.

Persoonlijk motto

Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan. – Pippi Langkous

Jack Cox

Professionele Achtergrond

Jack is directeur/ eigenaar van Forza Asset Management, zelfstandig vermogensbeheerder met vestigingen in Maastricht, Eindhoven en Apeldoorn. In 2018 heeft hij Econsenso opgericht met als doel het onder de aandacht brengen van de financiële kant van duurzaamheid. In 2019 is zijn boek verschenen, Vlindereconomie, van groei naar ontwikkeling. Hierin beschrijft hij de ontwikkeling van een economie die zich volgens de wetten van de natuur weet te transformeren van een rups, die nooit genoeg heeft, tot een prachtige vlinder.

Persoonlijk motto

We hebbende Aarde niet geërfd van onze ouders, wij lenen haar van onze kinderen.

Rindert de Groot

Rindert de Groot is directeur van het bedrijf Empowerplant, dat gespecialiseerd is in concepten rond kennis en educatie, storytelling en debatten. Hij is als lid van het eerste uur al sinds de oprichting betrokken bij de Worldconnectors. Ook is hij onderzoeker bij Studio Zeitgeist.

Onderwerpen die Rindert na aan het hart liggen zijn de kennismaatschappij, duurzame cultuur en mondiale verandering. Vanuit de overtuiging dat mensen hun hele leven kennis opdoen, binnen en buiten de muren van scholen en organisaties, ontwikkelt Rindert de Groot innovatieve concepten om dat te versterken. Dat doet hij bijvoorbeeld door een leerzame dialoog tussen burger en beleid op gang te brengen en internationale besluitvorming na te bootsen voor divers publiek.

Rindert de Groot was jongerenvertegenwoordiger naar de VN en richtte UNISCA op, de United Nations International Student Conference of Amsterdam, een academische simulatie van de Verenigde Naties die nog altijd door de Universiteit van Amsterdam wordt gehouden. Rindert is nog altijd internationaal actief en werkt vanuit een groot netwerk.

Persoonlijk motto
Don’t go for far-fetched ideals, but set yourself ambitious goals and change them along the way.