29 juni – Global Goal 4

1459251385

Deze bijeenkomst heeft plaatsgevonden.
Lees het verslag op OneWorld

Op woensdagochtend 29 juni vond de zesde estafettebijeenkomst plaats van de Global Goals Accelerator. De Global Goals Accelerator versnelt de awareness en implementatie van de Global Goals in Nederland (en daarbuiten) te beginnen met een reeks van 10 bijeenkomsten.

Tijdens deze bijzondere ochtend waren we te gast bij  NIVOZ te Driebergen. NIVOZ faciliteerde een dialoogsessie, met als inspirator Luc Stevens (NIVOZ). We stonden vooral stil bij de vraag welke opdracht het onderwijs heeft, mede in het licht van de Global Goals. Daarbij zoomden we in op doel (4) ‘Verzeker gelijke toegang tot kwaliteitsvol onderwijs en bevorder levenslang leren voor iedereen’.

Global Goals als verander-agenda
De Global Goals zien wij als een gezamenlijke verander-agenda die de wereld meer in balans moet brengen en ervoor moet zorgen dat niemand achter blijft. Dat kan alleen als we de problemen van vandaag oplossen met de inzichten van morgen. Vanuit een besef van urgentie en ambitie kunnen we een slinger geven aan de Global Goals. Deelname bied je een platform om initiatieven waaraan je werkt of die je voor ogen hebt in te brengen. De uitkomsten zullen deelnemers en anderen inspireren om met de Global Goals aan de slag te gaan en nieuwe samenwerkingsverbanden aan te gaan. De estafettebijeenkomsten dragen bij aan het bouwen van de Global Goals NL Community, die na de bijeenkomsten via een online platform met elkaar verbonden blijft.

Goal 4
Tijdens deze bijeenkomst stond Global Goal 4 centraal. De doelen over gendergelijkheid (5), vermindering van verschillen binnen en tussen landen (10), en een internationaal partnerschap voor duurzame ontwikkeling (17) komen iedere keer terug. Meer achtergrond bij de Global Goals tref je onderaan deze brief aan en op de website Global Goals NL.

4. Kwaliteitsonderwijs